НовиниТоменко: До 2017 над реактором Чорнобильської АЕС з’явиться саркофаг

Томенко: До 2017 над реактором Чорнобильської АЕС з’явиться саркофаг

-

- Advertisment -

Будівництво захисного саркофагу над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС повинне бути завершено до кінця 2017 року. Про це повідомив Микола Томенко на зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, інформують у прес-службі нардепа з Черкащини.

За словами Томенка, сьогодні, на жаль, немає розуміння важливості цього проекту з боку українського уряду. Однак він, як голова Комітету з питань екологічної політики буде сприяти тому, щоб, Україна, згідно попередніх домовленостей, сплатила внески до міжнародного Чорнобильського фонду "Укриття".

Також він просить якнайшвидше здійснити кадрові призначення, що стосуються, зокрема, керівництва у так званій 30-тикілометровій чорнобильській зоні. Нардеп вимагає невідкладно призначила голову Державного агентства України з управління зоною відчуження та відмінити оподаткування підрядників проектів міжнародної технічної допомоги, якого не було у 2001 році.

"Ми повинні невідкладно звернути увагу на виконання своїх зобов’язань стосовно завершення робіт по об’єкту "Укриття", оскільки сім європейських країн на конференції 29 квітня у Лондоні повинні прийняти рішення про виділення 700 мільйонів доларів на реалізацію цього проекту, – розповів Томенко. – Але, щоб це рішення було ухвалене, Україна повинна показати власне прагнення реалізувати цей проект, виконавши всі попередньо взяті на себе зобов’язання".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x