НовиниЧеркащина"То ви порушуєте закон?" Черкаські ОСББ вкотре вимагали від...

"То ви порушуєте закон?" Черкаські ОСББ вкотре вимагали від депутатів скасувати договори з Бортником

-

- Advertisment -

Під час сесії Черкаської міської ради 20 лютого до зали засідань вкотре прийшли представники місцевих ОСББ. Люди знову вимагали скасувати договори, підписані міськвиконкомом та підприємцем Андрієм Бортником.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, представниця 30 ОСББ Черкас Тетяна Іванюк повідомила, що 30 січня міськвиконком прийняв рішення, яким надав цим 30 об’єднанням співвласників право самостійно керувати своїм майном. Однак мешканці будинків продовжують отримувати квитанції від "Нової якості".

"На даний момент є позовна заява по цьому рішенню і пан Бортник хоче скасувати його. Ми знову повертаємося до пільг, субсидій, повертаємося до того, що ви виконкомом приймаєте рішення, а він їх скасовує", – повідомила жінка.

Вона також зазначила, що в цих ОСББ вже налагоджена робота. У них працюють двірники, бухгалтери, яким сплачується зарплата, збираються внески по квартирах.

"Але нам досі надходять платіжки від Бортника. Він надсилає квитанції бабусям, у яких пенсія 1600 гривень, вони приходять з цими платіжками і питають куди їм платити. Я вас дуже прошу надайте відповідь: куди їм платити і чому ці платіжки приходять з боргами і пенею?", – зазначила черкащанка.

Виступ Тетяни Іванюк не сильно зацікавив мера Черкас і він весь час активно щось обговорював із головою лічильної комісії Олексієм Романовим, котрий сидів поруч. На запитання ж "що робити людям?" відповів: якщо буде такий проект рішення, то будемо голосувати&uot;.

У свою чергу представниця ОСББ зауважила, що необхідні чіткі дії, оскільки зараз вони знову ходять по колу від департаменту до департаменту. Вони доповідають про стан подій на кожній сесії, ходять до Анатолія Бондаренка на зустрічі. Однак їм ніхто не допомагає.

"В законі прописано, що з 1 травня 2019 року органи місцевого самоврядування не є повноваженими у вирішенні таким питань, є управитель і є люди. Якщо ми діятимемо на тій чи іншій стороні, то перевищуватимемо свої повноваження", – виступив Анатолій Бондаренко.

Однак, коли його спитали чому у вересні міськвиконком підписав додаткові угоди до договорів із Бортником і чи мав на це право, нічого конкретного відповісти не зміг.

"Ви можете казати все що хочете, але є закон України", – посміхаючись відповів Анатолій Бондаренко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Бондаренко ветував скандальне рішення виконкому про капремонт багатоповерхівок, за яке сам голосував.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах патрульні випадково виявили боєприпаси у смітнику

Вчора, близько 18:00, патрульні на проспекті Перемоги опрацьовували виклик. Під час цього один із поліцейських помітив неподалік від лавки...

В Умані в ДТП постраждав 17-річний мотоцикліст

В місті Умань на Черкащині зіткнулися автомобіль та мотоцикл. В автопригоді постраждав 17-річний водій мототранспорту. Повідомляє Поліція Черкащини.  ДТП між...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x