додому Новини Черкащина То «помаранчева» чи «червона»: Скічко пояснив ситуацію із зонуванням на Черкащині

То «помаранчева» чи «червона»: Скічко пояснив ситуацію із зонуванням на Черкащині

0

Згідно із цифрами статистики, Черкащина опинилася в «червоній» зоні, але на практиці – ситуація трохи інша. Під час ранкового брифінгу очільник області Олександр Скічко пояснив ситуацію, яка склалася із зонуванням на території регіону.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Згідно постанови Кабміну, є певні індикатори, по яких вираховується зонування регіонів. Усе залежить від епідеміологічної ситуації по області. Для визначення цієї зони враховуються різні фактори, але найголовнішими є – наповненість ліжок та наявність кисню в медзакладах.

За словами Олександра Скічка, загостреної ситуації по області по наповненості ліжок немає, знаходиться вона в районі 38%. Рівень кисню в лікарнях Черкащини – один з найвищих по Україні.

Однак, у трьох містах регіону спостерігається значне загострення епідситуації. У зоні ризику знаходяться Черкаси, Сміла та Умань. У цих населених пунктах наповненість ліжок становить 60%.

«Під час вчорашнього засідання комісії ТЕБ та НС ми рекомендували цим містам діяти відповідно до ситуації, яка в них відбувається. Вони мають самостійно ухвалювати рішення про додаткові карантинні обмеження. Вони можуть бути різними: чи обмеження роботи закладів харчування, чи обмеження діяльності громадського транспорту, чи зменшення кількості заповнення громадського транспорту. Ситуацію по області не можна уніфікувати і сказати, що в Черкасах і, скажімо, в Золотоноші чи Звенигородці вона однакова», – зазначив Олександр Скічко.

Він також додав, що «червона» зона створена для того, щоб розвантажити медичну систему і розірвати ланцюг росту захворюваності, який відбувається в області. Однак МОЗ прийняло рішення і рекомендувало не вводити в Черкасах «червону» зону, а навпаки – збільшити кількість тестувань, щоб коефіцієнт виявлення позитивних результатів зменшився за рахунок збільшення загального відсотку тестування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Скічко просить черкаських підприємців дотримуватися карантинних обмежень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version