додому Новини Ткаченко "допоміг" розблокувати трасу, яку перекрили через пташники

Ткаченко "допоміг" розблокувати трасу, яку перекрили через пташники

0

Сьогодні була створена ініціативна група у зв’язку із перекриттям траси Канів – Черкаси громадою сіл Мошни та Яснозір'я через будівництво пташників ПАТ "Миронівський хлібопродукт". Нині дорога розблокована.

Про це після прес-конференції повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Він підтвердив, що поблизу Мошен ведуться початкові роботи з будівництва пташників – там знімають верхній шару ґрунту.

"Я хотів сам переконатися, чи справді лунали погрози, перевірити інформацію від громади про незаконність будівництва. Ті документи, які надавалися на перевірку Сільгоспінспекції, не мають ніяких підстав для сумнівів. Вони підтверджені підписом", – сказав Ткаченко.

За словами голови ОДА, це питання сьогодні розглядали разом із правоохоронними органами.

"Був і прокурор, і начальник УМВС, і начальник СБУ. Практично не має підтверджуючих документів, що будівництво незаконне. Громада відчула, що всі документи абсолютно легітимні", – сказав Ткаченко.

Також він наголосив, що участь громади в ухваленні рішень не передбачена законом, тому що будівництво проводиться за межами Мошнинської сільської ради на приватній землі, яку передали "Миронівському хлібопродукту " в оренду.

"До наступного понеділка ми вивчаємо ситуацію щодо інших дозвільних документів. Потім буде направлена декларація до Архітектурно-будівельної інспекції для надання дозволу безпосередньо на будівництво", – повідомив очільник області.

Губернатор також пригадав проблему із непобудованим "Нібулоном" у Каневі, адже тоді громада також протестувала проти будівництва.

"Як виявилося, це використала влада, вимагаючи хабара. І так і не був побудований "Нібулон". Я громаді пояснив у Каневі і так само і в Мошнах. Я не буду діяти такими методами: тиснути на когось, щоб не будувалося, закидати перевірками або вмовляннями. Можете звертатися у суд, якщо з чимось не згідні", – сказав Ткаченко.

Громада відразу заявила, що через пташники виникають проблеми із підземними водами.

"Є проблема екології – давайте перевіримо. Місцеві говорять, що є проблема із підземними водами. Це перевіряли, на наступному тижні буде висновок", – говорить очільник області.

Хоча за його словами, попередня перевірка показала, що води достатньо.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version