додому Новини Черкащина Тисячу за щеплення можна буде витратити на ліки. Але не всім

Тисячу за щеплення можна буде витратити на ліки. Але не всім

0
тисяча

Гроші за щеплення від коронавірусу українці 60+ років зможуть витратити на соціальні потреби, зокрема й на придбання ліків. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Детальні умови отримання 1000 грн за вакцинацію від коронавірусу міністри ухвалили ще 9 грудня.

Сьогодні ж додалися деякі зміни. Як повідомив Зеленський, тепер гроші за повний курс щеплення можна буде витратити й на ліки. Це зможуть зробити тільки громадяни, яким виповнилося 60 років.

– Ця опція враховує інтереси тих українців, які більше за інших потребують державної підтримки. Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня, – повідомив президент.

Нагадаємо, спочатку в програмі підтримки йшлося про те, що гроші за вакцинацію можна буде витратити на театри, музеї, кіно, авіацію та залізницю. Згодом урядовці додали в перелік і книжковий бізнес.

Як зазначив Зеленський у своєму дописі, соціальна основа програми має бути ще ширшою, тому вирішили розшири витратні потреби для людей старшого віку.

Президент запевнив, що «єПідтримка» буде повністю забезпечена фінансово. І діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version