НовиниОсвіта«ТИ – ПЕРЕМОЖЕЦЬ» - важливий проект психологічної...

«ТИ – ПЕРЕМОЖЕЦЬ» – важливий проект психологічної підтримки дітей та їхніх батьків у воєнний час

-

- Advertisment -

Перший етап – зйомка на телебаченні 8 передач – вже завершена, але попереду ще багато роботи. Керівниці проекту – ротарійки Тетяна Очеретяна та Анна Григорович (членкині ГО «Діалог Черкащини»). Нині ми починаємо трансляцію програм!

Унікальність цього проекту в тому, що в якості «казкового підручника» на всіх етапах реалізації програми психологічної підтримки виступає чудова книга авторства Анни Григорович «Три дні з життя Єви», видана у відомому харківському видавництві «АССА», директоркою якого є також ротарійка Світлана Фельдман. «Три дні з життя Єви» – книга з доповненою реальністю, де завдяки QR-кодам читачі можуть почути класичну фортепіанну музику, яку головна героїня виконує на роялі або прослуховує за допомогою плеєра.

Кандидатка наук, психологиня, викладачка ЧНУ імені Богдана Хмельницького Людмила Бондаревська підкреслює вагомість реалізації цього проєкту, як вживу, так і у телевізійному форматі задля охоплення більшої аудиторії, адже  бойові дії в Україні обумовлюють виникнення у дітей стресової реакції. Внаслідок негативних зовнішніх впливів як фізіологічного характеру (вимушений переїзд, нові умови проживання тощо), так і психологічного стресу (небезпека, шлях в укриття під час повітряної тривоги, часто втрата контакту з рідними, переїзд друзів, зміна школи тощо), виникають такі реактивні стани як: емоційна відстороненість, замкнутість, гіпертривожність, підвищена збудливість (імпульсивність) або надмірна заторможеність, часто розлади сну (нічні кошмари, безсоння), страхи та ін.  Подібні стани можуть зумовлювати у дітей вияв депресії. Особливо ці проблеми загострилися в часи російсько-української війни, коли навіть дорослим людям важко справлятись зі стресом і втримувати душевну рівновагу.  Тому допомога у вирішенні цих проблем є вкрай важливою та актуальною, – підкреслює науковиця.

Від сьогодні в нашому ефірі ви зможете побачити глибокі, захопливі та повчальні сюжети з книги «Три дні з життя Єви», що під час зйомок телепередач проілюстрували кожну з психологічних визначених заздалегідь тем.

Всі програми мають супровід жестовою мовою.

Слідкуйте за нашими анонсами та програмою ТБ-ефіру нашого каналу, а також ці програми можна переглянути на нашому ютуб-каналі: https://www.youtube.com/@vikkanews

Перша програма вийде 29 березня о 20:50 (повтор завтра, 30 березня, о 9:05, 14-30 та 16:17)

Проект реалізується за підтримки клубів Ротарі: Rotary Club Santa Rosa, Rotary Club of Santa Rosa East/West, Черкаси-Центр Ротарі Клуб, і окрема велика подяка за всебічне сприяння в реалізації проекту Леоніду Лащенко та його родині.
 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський театр по-новому представив глядачеві “Макбет” (ВІДЕО) 

Приміряють образи, повторюють текст та перевіряють декорації. У Черкаському драматичному театрі актори готуються до чергової вистави "Макбет" Шекспіра. Ця постанова...

У Черкасах просять відремонтувати провулок, де колись був посад перед замком

У Черкасах просять засипати ями в одному із найстаріших провулків міста. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. «Прохання...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x