НовиниТехніку, що прибиратиме сніг у Черкасах, оснастили GPS-трекерами

Техніку, що прибиратиме сніг у Черкасах, оснастили GPS-трекерами

-

- Advertisment -

Чотири сучасні снігоприбиральні трактори білоруського виробництва цієї зими працюватимуть у Черкасах. Кожен з них оснащений спеціальними великими щітками та відвалами. Цю техніку закупило для прибирання снігу у Черкасах в зимовий період ТОВ "ЧСУ-525", інформує прес-служба Черкаської міської ради.

Як пояснив директор цього підприємства Андрій Бортник, два трактори вже пройшли обкатку черкаськими дорогами, на черзі – наступні два.

Крім новопридбаного транспорту, для прибирання снігу ТОВ "ЧСУ-525" має 17 одиниць техніки, серед яких – комбіновані дорожні машини, п’ять солерозкидачів (з них три – причепних та два – стаціонарних), а також одна сучасна машина, яка здійснює полив дорожнього покриття соляним розчином. У планах підприємства до цієї зими придбати ще дві одиниці такого транспорту.

За словами Бортника, солерозкидачі, які має підприємство, досить універсальні і добре засвідчили себе минулоріч. Зокрема, така машина має кілька функцій: як снігоприбирання, так і посипання доріг сольовою сумішшю.

Кожна установка за потужністю замінює 7-8 звичайних розкидачів піщано-сольових сумішей, до того ж об’єм соляного розчину розрахований на 6 тисяч літрів.

– В одну таку установку засипається 6 тонн чистої солі та 2 400 літрів сольового розчину, що зволожує сіль. Таким чином при потраплянні на дорогу, зволожена сіль вже починає діяти, – пояснив Андрій Юрійович.

До речі, солерозкидальна установка повністю автоматизована – комп’ютер контролює всі процеси – від температури повітря до ширини та радіусу посипання доріг  сумішшю. Серед суттєвих нововведень, які запровадило цього року підприємство "ЧСУ-525",  – це  встановлення на всій техніці, яка займатиметься прибиранням снігу у Черкасах, GPS-трекерів.

– З їхньою допомогою буде достатньо просто і легко прослідкувати рух кожної одиниці транспорту в режимі реального часу, визначивши обсяг виконаної роботи. Для цього ми уклали відповідний договір на обслуговування з незалежною фірмою, яка контролюватиме траєкторію пересування транспорту, готуючи відповідний звіт, що оперативно  надходитиме до департаменту ЖКК Черкаської міської ради, – повідомив Андрій Бортник.

Разом з тим, підприємство запровадило спеціальний радіозв’язок між водіями усіх снігоприбиральних машин, що дозволить більш злагоджено і ефективно працювати у зимовий період.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x