додому Новини Черкаси Зброя, тактика, цивільний захист: як черкасців навчають військовій підготовці (ВІДЕО)

Зброя, тактика, цивільний захист: як черкасців навчають військовій підготовці (ВІДЕО)

0

Добровольче формування територіальної громади проводить для черкасців заходи з військової підготовки спільно з ГО “Інститут міста”. Провели черговий тренінг з тактичної підготовки для цивільних. На ньому побував власний кореспондент vikka.ua.

АЛІНА КОСТІНА, ВІДВІДУВАЧКА ТРЕНІНГУ

Це захід про права поводженням зі зброєю. Наразі, так як ми маємо повномасштабне вторгнення, і 10 років війни – це дуже актуально. У першу чергу – це певний самозахист, і також це ті навички, які мають бути необхідними в наших реаліях.

Вишколи проводять як теоретичні, так і практичні.Теми різноманітні: основи поводження зі зброєю, тактична підготовка, пожежна безпека та цивільний захист в умовах воєнного часу, саперна справа і тактична медицина.

YouTube video player

ІВАН ПОДОЛЯН, КЕРІВНИК ГО «ЧЕРКАСЬКИЙ ІНСТИТУТ МІСТА»

Запустили цілий цикл вишколів для цивільних, тому що це критично важливо для громади воєнного часу: готувати цивільних до участі в обороні, і до того як жити, виживати, справлятися з викликами воєнного часу з якими стикаються. Наприклад, якісь критичні, катастрофічні ситуації викликані воєнними діями.

Загальна кількість реєстрацій з початку тренінгів понад 500 осіб. Люди наразі зацікавлені у військових знаннях та практиці.

ОЛЕКСАНДР ГАЩУК, ЗАСТУПНИК КОМАНДИРА ДФТГ

Людей це цікавить, і це добре, що цікавить, тому що в наш нелегкий час це потрібно. Потрібно знати кожному. Приходять військові з досвідом, які можуть щось додати своє. Тому вікова категорія абсолютно різна: і молоді, і середнього віку, і старші люди. Приходять абсолютно нормально.

Валерія Кісільова, Геннадій Ємельянов, телеканал «ВІККА»

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version