додому Новини Черкащина Темна сторона: журналіст розкрив фінансові махінації в Черкасах (ВІДЕО)

Темна сторона: журналіст розкрив фінансові махінації в Черкасах (ВІДЕО)

0

У Черкасах на прибирання зелених зон міста з місцевого бюджету виділили 26 млн грн. При цьому фінансисти підрахували, що 10 млн. цілком достатньо для оплати цих послуг. Про це розповів журналіст Сергій Кузляєв під час телемарафону OBOZ TV "Децентралізація. Влада громад або громади без влади?".

"Порахувати прибирання зелених зон дуже важливо, а тим більше проконтролювати. Фінансисти підраховували, що на це досить 10 млн. Питання, а ще 16 куди?" – обурився він.

При цьому журналіст зазначив, що це далеко не єдина фінансова махінація на місцевому рівні.

"Наведу приклад з придбанням гімнастичного мату для наших гімнастів. У Європі є два виробники. Виграє фірма, яка може привезти чеха на 300 тис. Дешевше. Тендер скасовують. А потім оголошують другий. Цим займалися заступник мера і департамент освіти. Не обійшлося і без тренерів", − розповів Кузляєв.

Ще одна історія такого ж характеру стосується капітального ремонту центральної вулиці Черкас.

"Центральна вулиця міста – бульвар Шевченка. Вартість капітального ремонту одного кілометра цього бульвару − 10 млн гривень. При попереднику це коштувало 3 млн. Я можу з інфляційними процесами з'їхати на 7-8. Правоохоронні органи сказали, нехай підпишуть акти виконаних робіт і тоді ми перевіримо. На ньому вже нарахували десятки тріщин. За зиму вони тільки збільшаться", – підкреслив журналіст.

Як повідомляв сайт vikka.ua, громадський бюджет у Черкасах пробуксовує.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version