НовиниЧеркащинаТеатр абсурду: у Черкасах витратили мільйони бюджету на прибирання...

Театр абсурду: у Черкасах витратили мільйони бюджету на прибирання міфічного снігу (Відео)

-

- Advertisment -

Три мільйони гривень на зимове прибирання витратили у Черкасах. Цю суму міський департамент ЖКК виплатив приватному підряднику за роботи виконані з 6 по 30 листопада.

Про це йдеться в сюжеті "Фактів".

Незважаючи на те, що рясних снігопадів цьогоріч ще не було, у Черкасах вже встигли витратити кругленьку суму на його прибирання. Зазначимо, що, за даними Черкаського обласного гідрометцентру, в листопаді на дорогах обласного центру не було навіть ожеледі. Однак три мільйони гривень вже пішло на боротьбу з "негодою".

За мільйонні статки підрядна компанія працювала "не покладаючи рук" з 6 по 30 листопада. Хоча перший сніг у місті випав тільки 2 грудня.

У грудні прибиральна техніка теж працювала багатенько, запевняють у компанії підрядника. За виконані роботи у листопаді фірма може "відзвітувати до копійки". Згідно з актом – 1,2 млн. грн. коштувала чистка прибордюрної території, ще 1,6 млн. грн. пішло на чотириденне поливання шляхів звичайним соляним розчином.

У гідрометцентрі дивуються такій ситуації, бо, переглянувши архів погоди за листопад, запевняють, що ожеледі вони не фіксували.

"В прогнозах вказується, що місцями можлива ожеледиця, якщо є для цього умови. З 6 по 30 листопада метеостанцією Черкаси ожеледиця на земній поверхні не спостерігалася", − зауважила метеоролог Черкаського обласного гідрометцентру Діана Мовсісян.

А от у профільному департаменті міськвиконкому запевняють, що із 27 листопада були морози й ожеледиця. З актом виконаних робіт підрядник подав зафіксовані трекерами маршрути поливних машини. Щоденна обробка шляхів місту коштувала від 350 до 500 тис. грн.

"Якщо хтось може зробити дешевше та якісніше, то жодних заперечень немає, будь ласка, беріть участь у торгах. Нас не цікавить в кінцевому рахунку кількість машин, кількість задіяних людей, нас цікавить дорога без ожеледиці", − зазначив начальник управління вуличної інфраструктури Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

Договір із цим підрядником у міста закінчується 31 грудня. На наступний рік мерія планує знову проводити тендер на утримання доріг. Його сума понад 60 млн. грн. Швидше за все, його виграє ця сама компанія, адже альтернативи їй у Черкасах поки не знайшлося. У місцевих комунальників відповідної техніки немає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на відкритті черкаської ялинки запускали феєрверки.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x