додому Новини Черкащина "Тараса пензлі оживають": на Черкащині вдруге відбувся Шевченківський мистецький пленер (ФОТО)

"Тараса пензлі оживають": на Черкащині вдруге відбувся Шевченківський мистецький пленер (ФОТО)

0

21-23 червня у с. Шевченкове Звенигородського району вже вдруге відбувся Шевченківський пленер "Тараса пензлі оживають". Про це інформують в Управлінні освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

Цьогоріч участь у мистецькому заході, окрім місцевих талантів, взяли представники Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Січеславської, Харківської та Чернігівської областей.

Упродовж пленеру, під час його конкурсної частини, юні митці малювали місцеві мальовничі краєвиди, портрети, а майстри художнього слова змагалися на кращу поезію.

Також протягом мистецького заходу проведено круглий стіл "Кольористика у творчості Т.Г. Шевченка", майстер-класи від художників, лекцію на тему "Композиція в портреті".

Заключного святкового дня Шевченківського пленеру відбулася урочиста хода до монументу Т.Г. Шевченка, участь в якій взяли перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна, голова Звенигородської РДА Василь Довбуш, голова Шевченківської ОТГ Сергій Смалько, учні, педагоги та місцеві жителі.

Цього дня до Шевченкового приїхали гості та учасники свята з усіх куточків Черкаської області. Вони мали змогу відвідати літературно-меморіальний музей Т.Г.Шевченка, пройтися садибою батьків Кобзаря та прослухати цікаву екскурсію.

Водночас на місцевому стадіоні увазі учасників пленеру були запропоновані найрізноманітніші майстер-класи: арт-фейс, виготовлення ляльки-оберега, плетення косичок, гончарство, шахи/шашки, жонглювання м’ячем, вільна боротьба тощо.

Також присутні мали нагоду переглянути концертну програму за участю дитячих колективів, вокальних ансамблів.

Урочистою частиною мистецького форуму стало нагородження переможців конкурсу.

Вітаючи учасників заходу, Валентин Тарасенко зазначив: "Ви є справжніми патріотами України. Саме так, адже ви продемонстрували, що є тими людьми, які розуміють, що Великий Тарас нам сьогодні дає найголовніше – віру в майбутнє. Адже поки хтось думає, як нас роз’єднати, Тарасові слова, Тарасові пензлі у ваших молодих руках об’єднують нашу Україну".

Принагідно Валентин Петрович вручив нагороди гран-прі Шевченківського пленеру.

Також до слів привітань долучилися голова Шевченківської ОТГ Сергій Смалько, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський, заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна.

На завершення урочистості всі присутні спільно розгорнули Державний Прапор України на знак єднання нашої держави.

Захід продовжився гучним фольклорним святом, до якого долучилися не лише місцеві артисти, але й гості села.

Як повідомляв сайт vikka.ua, фестиваль нескореної Nації Холодний Яр відбудеться у Суботові.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version