НовиниЧеркащина"Такого безладу немає ніде в Україні": Джуган розповіла про...

"Такого безладу немає ніде в Україні": Джуган розповіла про причини звільнення з Черкаської мерії

-

- Advertisment -

Екс-директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган пояснила причину свого звільнення, розповіла про залаштунки міської влади та плани на майбутнє. Про це пише "Прочерк".

"Уже понад рік планування та формування бюджету Черкас відбувається усупереч бюджетного законодавства. Сьогодні ми маємо факт винесення бюджету розвитку на 690 млн. грн. на розгляд сесії міської ради практично з голосу. Цей проект не пройшов необхідної процедури та експертизи. Депутати десь вночі домовлялися, розписали бюджет за нікому не зрозумілими позиціями та винесли його на розгляд сесії", − повідомила Наталія Джуган.
 

Вона розповіла, що ніде в Україні такого безладу немає. І вона, будучи на посаді, постійно повідомляла й попереджала міського голову, вказую на ризики, які закладаються у той чи інший проект чи є у проголосованих рішеннях, оскільки мер має право заветувати їх. Незважаючи на це, міський голова продовжив підписувати такі рішення.

"Після того, як я ознайомилася, на що ж депутати поділили бюджетні кошти, я для себе не бачу можливим далі працювати на цій посаді. Мені цього не дозволяє моє професійне сумління", − зазначила фінансистка.
 

Наталія Джуган також розповіла, що багато депутатів у сесійній залі під час прийняття бюджету розвитку повідомляли, що мають конфлікт інтересів. Значна частина з них працює у виконавчій владі. Дійшло до того, що депутати самі подають пропозиції, самі голосують за бюджет, а потім самі ж і освоюють гроші.

"З’являються якісь нові об’єкти, яких раніше ніколи не було. Наприклад, реконструкція будівлі Бази веслування – 20 млн. грн. Без проектно-кошторисної документації, без загальної вартості робіт. Один об'єкт ділять на багато інших – це просто розпорошення бюджетних коштів, неефективне їх використання, і це ускладнює процес контролю над використанням бюджету. Розпорядник коштів більше не є господарем у своїй галузі, у нас з’являються ситуації, коли по одному садочку планують фінансувати п’ять різних об’єктів – ледь не золоті куполи там ставлять. У другому ж, грубо кажучи, дах дірявий і з павільйонів падає цегла, але цей садок ні копійки цьогоріч не отримає. Дійшло до того, що біля своїх будинків тротуарну плитку планують класти через план соціально-економічного розвитку. Я вже мовчу про листівки ювілярам та бейбі-бокси", − зауважила Наталія Джуган.
 

Вона також зазначила, що під час приймання рішення про місцеві податки й збори про встановлення земельних ставок, орендної плати, з’являється дуже багато суб’єктивних впливів, бо серед депутатів – латифундисти або власники майна. Безперечно, вони не будуть собі встановлювати високі податки, а місто тим часом недоотримує. В піших містах такого немає. Минулого року прийняли зміни про пайову участь і у Черкасах вдвічі зменшилися надходження від цього платежу – до 15 млн. на рік.

"У роботі з кожним із міських голів були як позитивні моменти, так і якісь недоліки. Олійник був дуже потужним. Він мені казав: "Пиши закони – будемо приймати", – і завтра вони дійсно ставали або постановами Кабміну, або змінами до законів. Він очолював Асоціацію міст України, був радником віце-прем'єр міністра, мав авторитет і можливість впливати на процеси на державному рівні. Волошин був людиною з народу, він дуже людяний. Йому було спочатку складно, бо потрапив у сферу, де раніше не працював. Однак швидко вчився. Коли йому оголосили імпічмент – я закурила, хоча два роки до того не курила. Я реально переживала, бо до того часу він уже був на своєму місці. Мені було прикро, що події так розвивалися. Одарич – інтелектуал. Він мав масштабне та стратегічне мислення. Із ним було цікаво працювати, були проекти, коли я ловила себе на думці, що мені таке б і в голову не прийшло. Він міг довкола себе зібрати молодих, розумних та креативних людей. Було дуже цікаво працювати, але потім щось трапилося… він власними руками створив та зацементував до себе опозицію. Щодо Бондаренка – думаю, йому сьогодні складно працювати в тих умовах та обставинах, що склалися", − зауважила Наталія Джуган.
 

Фінансистка повідомила, що вже отримала дуже багато запрошень та пропозицій нової роботи. Тому їй дуже приємно, що люди розуміють її досвід та фах. Однак пані Наталія найближчі три місяці збирається просто відпочити

"Я попередила потенційних роботодавців про те, що не відмовляю і можу пристати на будь-яку з пропозицій, зараз же хочу втомитися від відпочинку. Я люблю Черкаси, і не виключаю, що колись при зміні людей і обставин навіть можу повернутися керувати Департаментом фінансової політики", − зазначила Наталія Джуган.
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас підписав заяву про звільнення Джуган.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x