додому Новини "Такі фонтани роблять зеки в тюрмах", – у Черкасах депутати пересварилися через...

"Такі фонтани роблять зеки в тюрмах", – у Черкасах депутати пересварилися через архітектурну споруду

0

На сесії міськради 22 грудня депутати розглянули підтриману черкащанами петицію щодо розміщення елементів благоустрою. 

Нагадаємо, петиція з вимогою консультувати громадськість, перш ніж розміщувати архітектурні споруди, була викликана скандалом довкола фонтану на площі біля ЦДЮТ та стели "Я люблю Черкаси", проти якої виступали деякі громадські активісти.

У проекті рішення депутатам запропоновано перенести оскандалений фонтан біля ЦДЮТ, на розі вулиць Смілянська і Гоголя, на територію міського дитячого парку та винести на розгляд громади міста на сайті мерії та у ЗМІ проект нового фонтану, розробленого ПП "Архітектурна студія "Майстер-клас".

Так, франція "Самопоміч" відмовилася підтримувати пропозицію перенесення фонтану у дитячий парк. Підтримав їх і лідер фракції ВО "Черкащани" Павло Карась, за словами якого, такий фонтан треба демонтувати і забути.

"Такі фонтани роблять зеки в тюрмах", – зазначив він.

У свою чергу громадська активістка із Черкас Наталія Вернидуб запропонувпла виставити фонтан на аукціоні сучасного мистецтва.

Погодився, що черкащан потрібно сповіщати про архітектурні новинки, які встановлюються у місті і секретар Черкаської міськради Олександр Радуцький.

"Я погоджуюся з тим, якщо у місті з’являються якийсь елемент благоустрою, то його треба обговорювати. Так, без обговорення він був встановлений, але така поведінка активістів неадекватна. Я ж не беру фарбу і не обливаю ваш паркан", – звернувся Радуцький.

Після довготривалих переговорів та сперечань депутати проголосували за те, що фонтан на територію міського дитячого парку не ставитимуть. Натомість проведуть конкурс у комітетах самоорганізації населення, аби визначити місце його розташування. Також проведуть конкурс між архітекторами стосовно пропозицій майбутнього фонтану.

Як повідомляв сайт vikka.ua, паркан на самовільно зайнятій ділянці у Черкасах почали демонтувати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version