НовиниЧеркащинаСвятослав Михайлюк: Леброн Джеймс та ветерани "Лейкерс" мені дуже...

Святослав Михайлюк: Леброн Джеймс та ветерани "Лейкерс" мені дуже допомогли

-

- Advertisment -

Клуб НБА "Лос-Анджелес Лейкерс" обміняв українського захисника Святослава Михайлюка до Детройта. Вихованець "Черкаських Мавп" в інтерв’ю The Athletic розповів про перші емоції після трейду та поділився думками про своє майбутнє в Пістонс, у складі яких він вже встиг дебютувати.

Почнемо ось з чого: як ти дізнався про обмін?

Як дізнався? Був на грі, навіть, напевно, після гри. Ми були в літаку і на телефон прийшло повідомлення про обмін. Я подумав: "Ну, гаразд. Мене обміняли. Це цікаво".

Де ви перебували в той момент?

В Індіані, їхали в Бостон. Справа була в районі опівночі.

Цікаво, у тебе були якісь контакти з гравцями нинішнього складу Пістонс?

Так, я знаю Брюса Брауна. Ми багато тренувалися з ним перед драфтом. У нас є спільні близькі друзі, тому я знаю його дуже добре. Решту – чесно кажучи, не дуже.

Чи не доводилося грати проти Люка Кеннард або Кхайрі Томаса в коледжі?

Грав проти Люка в свій другий рік. Я трошки знайомий з ним.

Ти грав у професійний баскетбол на батьківщині, в Україні, перед від'їздом в Канзас. Наскільки це типово для твоєї країни? Тобі скільки було, років 15?

Якщо бути точним, 16. Якщо ти хороший, то вийти на професійний рівень хочуть все. Всі намагаються грати рівнем вище, якщо мають для цього навички.

Як же дізнатися про те, що ти досить хороший?

Тренери запрошують молодих гравців працювати з основною командою. Якщо ти тягнеш цей рівень, вони залишають тебе в команді, а потім і дають шанси.

В українській лізі було багато гравців твого віку? Або все були старше?

Тоді я був наймолодшим гравцем в лізі. Наступний після мене – думаю, років 20… Ветерани частенько намагалися тиснути на мене масою.

У 17 років ти потрапив в Канзас і став наймолодшим гравцем в історії конференції Big 12. Як ти почувався: покинувши дім, провівши небагато часу в професіоналах, щоб потрапити в одну з головних програм студентського баскетболу?

Це було класно. Мене захоплювала можливість потрапити в нову країну, познайомитися з новим стилем баскетболу. У Канзасі мене відразу полюбили і, що важливо, пронесли цю любов через всі чотири роки.

Ти якось цікавився тим, куди ти їдеш? Чи вивчав питання?

Це велика баскетбольна школа. Власне це все, що я знав, і що мене хвилювало. Я хотів приїхати туди і потрапити у велику баскетбольну школу. Все просто: баскетбол – це єдине, що мене хвилювало.

Якщо я не помиляюся, перед драфтом ти тренувався в Детройті. Чи не було відчуття, що Пістонс можуть задрафтував тебе?

Так, ворк-аут в Детройті пройшов цілком добре. Здалося, що я їм сподобався, а мені сподобалося тут.

Чи правда, що під час драфт-комбайна в Чикаго вони знову працювали з тобою і навіть одягали окуляри віртуальної реальності, генерувати шум?

Так, так і було. Дуже класний досвід. Ти дивишся всі ці відео, намагаючись правильно зіграти по монітору. Вони намагалися зрозуміти, наскільки добре я розумію баскетбол.

Під час драфту, чи не був Детройт командою, в яку ти збирався?

Ох… Я думав так, але ти не можеш знати всього.

У Лос-Анджелесі у тебе не було можливості потрапити в ротацію і напрацювати певну роль. Як для новачка, який намагається показати себе, наскільки важким було розуміння того, що ти не є частиною плану команди в цьому сезоні?

Я знав про це, коли приїхав в Лос-Анджелес. Коли ЛеБрон Джеймс підписав контракт з командою, всі знали й розуміли, що буде важко, що шансів не буде багато. У такій ситуації ти повинен бути гранично зібраним і знати, що робиш. Це непросто для новачка. Втім, ти не можеш передбачити всіх поворотів сезону.

Чи багато ти дізнався від Леброна? Він взагалі возився з вами, молодими гравцями?

Само собою. Всі ветерани – Рейжон Рондо, ЛеБрон, Тайсон Чендлер (він приєднався до команди трохи пізніше), Майкл Бізлі – дуже мені допомогли.

Ще будучи в Україні, ти звертав увагу на гру Блейка Гріффіна?

Звичайно, ще в ті часи, коли він грав за Кліпперс. Я точно дивився нарізки з ним, бачив кілька матчів. У нього божевільний атлетизм. У цьому році він знову потрапив на Матч Зірок, тому не помилюся, якщо назву його одним з кращих гравців ліги.

Для молодих гравців, можливість – головне в цій лізі. Детройт – найгірша команда з точки зору реалізації триочкових в лізі, тут багато молодих захисників і здається, що це твій шанс показати себе. Трейд пройшов, все затихло – як ти оцінюєш ситуацію, в яку потрапив?

Безумовно, я бачу її саме так, як ви сказали. У мене тут був хороший ворк-аут, я думаю, що це хороша команда, якій я можу допомогти своїми навичками.

Як повідомляв сайт vikka.ua, двох гравців "Черкаських Мавп" викликали до національної збірної. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x