НовиниСвяткувати чи ні: що думають черкаські депутати про 9...

Святкувати чи ні: що думають черкаські депутати про 9 травня? (опитування)

-

- Advertisment -

З початком російської агресії українська влада почала відмовлятися від культивування "Дня Перемоги". Корективи внесли як до назви свята, так і до його атрибутики, заборонивши низку символів, які раніше вважалися ледь чи не сакральними. Що ж думають черкаські депутати з приводу відзначення 9 травня, з’ясовував сайт vikka.ua.

Ярослав Нищик (ВО "Свобода"):

"9 травня у моїй родині було святом для мого покійного дідуся, офіцера радянської армії, який воював. Але він теж у певний момент, ще як я був маленький, перестав відвідувати паради, коли сказав, що там немає нікого з тих, хто воював. Це свято маскарадне, тому не сприймаю його. Це стосується і атрибутики, зокрема прапорів. Вчора зумисне подивилися пояснення до Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", то відповідно до нього дозволеним є тільки оригінал прапору перемоги. Він знаходиться у Москві, а все інше копії з нього. Копії підпадають під закон, їх використовувати не можна".

Олександр Дишлюк ("Самопоміч"):

"Це свято потрібно відзначати, але не так пафосно, як це було в минулих роках. Чому? Тому що в країні триває війна. Ветеранів залишилося дуже мало, але вони є і їх потрібно шанувати. Урочиста хода, покладання квітів до Пагорба слави  – це пошанування. А от концерти і ностальгійні пісні минулих часів – уже зайве".

Олексій Мельник (ВО "Батьківщина"):

"Для мене це свято мого діда. У родині їх було 14 братів і сестер і, на жаль, пережили війну не всі. Із самого дитинства я пам’ятаю, як 9 травня ми з батьками їздили до нього. Великдень і 9 травня були найбільшими святами для діда. Цього дня він завжди одягав нагороди та згадував бойових товаришів. Подвиг того покоління потрібно пам’ятати і шанувати. А стосовно пишностей і радянської атрибутики, то не вбачаю в них потреби".

Павло Карась (ВО "Черкащани"):

"Для мене це день жалоби, бо в кожній родині є ті, хто загинули на війні. Є загиблі і в моїй родині. Ще коли були живі дід з бабою, в цей день ніколи не було святкувань. Ми ішли на парад, а потім на цвитнар, бо це був поминальний день. Я не вважаю, що і парад має бути. Тоді була ця традиція, започаткована Брежнєвим. Відзначення має бути, але це не повинно бути святом".

Олександр Згіблов (Партія вільних демократів):

 

Фото procherk.info

"Я вихований у такій сім’ї, де кожного 9 травня ми всі з’їжджалися до мого діда, який активно брав участь у Другій світовій війні та нагороджений багатьма медалями за відвагу. Для нас це завжди був поминальний день. Дід не дуже любив згадувати про свої бойові подвиги, тільки нещодавно ми дізналися про його подвиги. Все дитинство, юність для мене це був поминальний день. Ця пишність завжди трохи дратувала. Ветеранів треба пам’ятати і шанувати, однак можна робити це скромніше. А кошти, які витрачають на масові заходи, краще спрямувати тим же ветеранам".

Олександр Савенко (БПП "Солідарність"):

"Цей день потрібен і вшановувати ветеранів теж треба. По суті, це свято зі сльозами на очах. І це відчуття нікуди не зникне. А тема атрибутики святкувань досить складна. До прикладу, ще п’ять років тому георгіївською стрічкою, яка сьогодні заборонена, обвішували всі автомобілі. Я цього не робив, бо ставлюся байдуже до цього".

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах на 9 травня робитимуть зачіски у стилі 40-х років.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x