додому Новини Черкащина "Свободі" закон неписаний": заступник черкаського мера влаштував скандал на засіданні облради

"Свободі" закон неписаний": заступник черкаського мера влаштував скандал на засіданні облради

0

Скандал, провокація та неконтрольована нецензурна лексика замість дотримання закону. Так на початку цього тижня на засідання обласної виборчої комісії "завітав" заступник міського голови й одночасно обласний депутат Юрій Ботнар. Там комісія мала б розглянути звернення щодо незаконності сумісництва його посад.

Питання порушення Ботнаром закону підняв обранець обласної ради Вадим Гайович. У коментарі сайту vikka.ua він розповів, чому "свободівець" не може обіймати дві посади.

"Це європейська практика. По мірі, як наше законодавство реформується у бік Заходу, що повинно усувати будь-які корупційні ризики, наше законодавство також трансформується. Наразі в законодавстві є норма, яка прямо забороняє поєднувати такі посади, які займає Юрій Андрійович. В тому числі є процедура, передбачена законом, яка вирішує цю проблему", – каже Вадим Гайович.
 

Як депутат облради, він звернувся з вимогою припинення порушення законодавства. Спочатку поінформував керівництво ради. Потім з відповідними довідками й офіційним інформаційним підтвердженням повноважень Юрія Ботнара надав до обласної виборчої комісії, аби та в межах передбаченої законом процедури визнала наступним обраним депутата із тієї ж партії ВО "Свобода".

"Ця ініціатива в жодному разі не направлена проти Юрія Андрійовича, проти партії "Свобода" та немає ніяких політичних мотивацій. Це ініціатива виконання депутатських функцій, які покладені на мене", – зазначає Гайович. Одночасно додає, що нині на комісію відбувається шалений тиск. Її членів залякують.
 

Так, на засідання комісії, за словами депутата, увірвався Юрій Ботнар зі своїми побратимами – дивної зовнішності та без документів.

"Їх було 30-40 осіб, ніхто не представлявся. Сказали, що вони громада. Громада, яка вела себе повністю аморально. Це була поведінка на межі безумства. З матюками, нецензурною лексикою, погрозами. Ботнар би ніколи так не нервувався, якби не знав, що ініціатива з припинення його повноважень є абсолютно законною, – каже Гайович. – За результатами цієї реакції, я роблю висновок, що для Юрія Андрійовича закон не писаний. Закон існує закон тільки для інших, для "Свободи" його не має бути".
 

Звернення мають розглянути члени комісії і з об’єктивних причин прийняти відповідне рішення. Вадим Гайович відправив їм додаткового листа – обґрунтування правової позиції свого звернення. Зазначає, якщо буде спостерігатися тиск і погрози з боку "Свободи" на комісію, – обранець буде звертатись у правоохоронні органи. Залякати ж самого депутата Ботнару не вдалось.

"Дуже прикро, що мій колега за 5 років на відповідальній посаді так і не навчився себе поводити як людина. Як і не навчився працювати в правовому полі", – прокоментував Гайович.
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці підписалися за звільнення одного із заступників мера.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version