НовиниСусідські війни: черкаська пенсіонерка два місяці потопає у власній...

Сусідські війни: черкаська пенсіонерка два місяці потопає у власній квартирі

-

- Advertisment -

Могли вирішити мирно, а доведеться йти до суду. У черкаському ОСББ "Амброса 46" розігралася справжня сусідська війна через воду, що ллється зі стелі у мешканців 4-го поверху. У гості до потопаючої у власній квартирі пенсіонерки навідався сайт vikka.ua.

"9 квітня на стелі з’явилася пляма. Я повідомила про це сусідові зверху. А він мені відповів, що це наслідки талого снігу. Того ж дня викликали керівництво ОСББ та склали акт про протікання. Згодом зі стелі почала капати вода. Сусід перестав зі мною спілкуватися і не відчиняв двері. Другий акт щодо протікання в ОСББ склали через місяць", – розповідає 73-річна Марія Костишина.

За два місяці затоплення значна частина стелі вкрилася пліснявою, а кухня стала непридатною для використання. Марії Костишиній постійно доводилося підставляти під стікаючу воду посуд та відра. За її словами, сусід так нікого і не впустив до себе у квартиру.

"Ми викликали аварійну службу та поліцію. Їм двері також не відкрив. Одного разу до нього зайшов мій брат. Сусід показав, що у нього все сухо. На цьому розмову і закінчив", – пояснює пенсіонерка.

Днями її донька Ірина Глухова перевезла жінку пожити до себе. Каже, що через стресову ситуацію здоров’я матері погіршилося.

"За цей період мамі більше трьох разів викликали "швидку". У неї проблеми з тиском, а також через нерви відкрилася виразка. До того ж їй нещодавно зробили операцію. Ми навіть не претендували на відшкодування збитків. Хотіли, щоб він просто припинив нас підтоплювати", – роз’яснює ситуацію Ірина Глухова.

Вона підозрює, що їхні біди пов’язані з протіканням каналізаційної труби. Адже, коли сусіда вдома немає, зі стелі нічого не тече.

Наразі жінки звернулися до адвоката та збирають документи, щоб судитися зі своїм сусідом.   

У свою чергу голова ОСББ "Амброса 46" Віктор Шевченко запевняє, що ніяк не може вплинути на поведінку мешканця будинку.

"Він сказав, що пустить до себе в квартиру тільки через рішення суду. Хоча одного разу я у нього був. Тоді він мені сказав, що проблему вирішив. Але, так як там досі тече і він не знайшов із сусідкою спільної мови, то вони подають до суду. Ми з бухгалтером ОСББ підписали відповідні акти, які позивачі зможуть там пред’явити", – пояснив голова будинку.

Натомість головний спеціаліст управління сприяння ОСББ в міськраді Юрій Кучеренко запевняє, що при бажанні у мешканців будинку є шанс вирішити питання без суду.

"По цьому питанню можна провести загальні збори та діяти стосовно цього сусіда більш-менш радикально, але в межах закону. Важливу роль у цьому має відігравати голова ОСББ. По-перше, я раджу скласти акт із залученням сусідів та викликати сантехніка, який достеменно перевірить причину протікання. Можливо, проблема десь на рівні панелі, що знаходиться над головою у мешканців 4-го поверху", – зазначив фахівець. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у п’ятьох черкаських ОСББ – газові непорозуміння.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x