НовиниЧеркащинаСуддю, причетного до арештів учасників Майдану в Черкасах, звільнили...

Суддю, причетного до арештів учасників Майдану в Черкасах, звільнили з посади

-

- Advertisment -

Вища рада правосуддя звільнила Валерія Чепурного з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси.

Суддя звільнений за дисциплінарну провину. Про це повідомила прес-служба ВРП, пише Судово-юридична газета.

Як повідомив член ВРП Володимир Комков, згідно з рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 17 березня 2017 року № 528 / 1дп / 15-17 суддю Соснівського районного суду міста Черкаси Чепурного Валерія Петровича притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади.

Так, справа була відкрита за заявами коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області "Молода Черкащина" від 25 листопада 2014 року і зампрокурора Черкаської області від 12 грудня 2014 року.

Зазначені заяви надійшли до Ради від Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

У заявах зазначалося, що суддя затримував учасників масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня вступу в силу Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" у зв'язку з їх участю в таких заходах.

За результатами розгляду дисциплінарної справи Перша Дисциплінарна палата ВСП дійшла висновку, що суддя не встановив наявності доказів на підтвердження ризиків, на які посилався слідчий, для застосування до підозрюваних осіб виняткової міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначені дії свідчать, що дії судді Чепурного Валерія Петровича свідчать про його недбале ставлення до виконання обов'язків судді.

"Встановлення в ході перевірки факту, що відповідні дії суддею допущено при розгляді восьми матеріалів і не застосовані при розгляді аналогічного клопотання по справі № 712/828/14-к, який відбувся в той же день, свідчить про навмисні дій судді та розуміння ним необхідності встановлення визначених КПК України ризиків", – повідомляє відомство.

Таким чином, встановлені за результатами розгляду дисциплінарної справи обставини дають підстави для висновку, що вказаним суддею при розгляді ряду клопотань допущено істотне порушення норм процесуального права при здійсненні правосуддя, що є підставою для притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Вища рада правосуддя на засіданні 1 серпня 2017 року погодилася з правовою позицією Першої Дисциплінарної палати і звільнила Чепурного Валерія Петровича з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України (за вчинення серйозної дисциплінарної провини).

Як повідомляв сайт vikka.ua, із Апеляційного суду Черкащини масово звільняються судді.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах деякі дитсадочки та будинки залишилися без гарячої води

Частина Південно-Західного району залишилася без гарячого водопостачання через порив магістральної тепломережі Черкаської ТЕЦ. Про це повідомляє КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Подачу теплоносія...

У Золотоноші під час пожежі евакуйовано 15 мешканців будинку

У Золотоноші під час пожежі евакуйовано 15 мешканців будинку. Про це повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 5 травня до...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x