НовиниПолітикаСуддя в Україні має бути виборним, тільки тоді суди...

Суддя в Україні має бути виборним, тільки тоді суди стануть чесними

-

- Advertisment -

Чесний суд – це основа розвитку бізнесу в Україні, але для того, щоб наш суд став дійсно чесним, треба за прикладом Заходу зробити виборними суддів "зверху до низу". Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми на телеканалі "112 Україна".

"Ми пропонували, пропонуємо і будемо пропонувати просте рішення суддівської вакханалії в Україні. Кожна людина, яка живе в нашій країні і стикалася із судовою системою, ніколи вже не йде туди у пошуках справедливості – вона шукає інші ходи, лазівки і підходи, розуміючи, що заздалегідь все приречене. Так жити країна не може. Чесний суд – це основа розвитку бізнесу, в тому числі. Тому що якщо бізнес не може захистити себе в суді при чесній угоді, що у нас і відбувається зазвичай, якщо можна прийти і дати судді зайві 100 доларів, то країна загине по-любому. Потрібно перейти до тієї системи, яка знову ж таки у Заходу. Давайте зробимо виборність суддів від верху до низу. Кожне село, кожне місто знає прекрасно своїх людей, які можуть нормально працювати. Цим виборним суддям буде допомагати працювати професійний юрист", – запропонував політик.

Коментуючи тему створення Антикорупційного суду в Україні, парламентарій зазначив, що підтримує цю ініціативу, оскільки ще одна перепона для корупції нам не завадить.

"Я особисто буду голосувати за Антикорупційний суд. Вважаю, що цей суд нічого особливо не вирішить, але все ж буду голосувати, тому що ще одна перепона для корупції нам не завадить. Але треба копнути трохи глибше і препарувати, як кажуть, проблему. Давайте розберемося. Перше. Судді цього суду – це що, якісь нові люди, які народяться або їх виростять в інкубаторі? Ні. Їх наберуть з тих же самих суддів, а ціну всім цим суддям ви знаєте. Чим буде відрізнятися Антикорупційний суд? Він буде безпосередньо вирішувати НАБУ всіх заарештовувати. І ми повинні повірити, що це буде чесно. Але Бог з ним, зараз така ситуація з корупцією в країні, що вже дамо їм це право поки. Але ж ми знаємо, чим це все закінчиться – нічого він і ніколи не вирішить", – переконаний нардеп.

Крім того, лідер партії "За життя" нагадав, що законопроект про Антикорупційне суді поставив нинішніх депутатів перед дуже складним вибором: підтримати його і забути про спокійний сон або не підтримати і очікувати фінансових та інших проблем.

"Я повторюсь. Зараз при владі одна з найскладніших завдань за всю історію її існування. Зараз їм треба вибрати: або підтримати Антикорупційний суд – і ночами не спати, або не підтримати – і почнуться фінансові та інші проблеми. Я навіть не знаю, що їм порадити в цій ситуації. Вони самі довели країну до такого критичного стану, так що нехай тепер самі вибираються ", – підсумував Вадим Рабинович.

Як повідомляв сайт vikka.ua, повернувши стратегічні підприємства державі, ми створимо десятки тисяч робочих місць.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x