НовиниСуд зобов'язав черкаський "Азот" виплатити "Газу України" 103 мільйони

Суд зобов'язав черкаський "Азот" виплатити "Газу України" 103 мільйони

-

- Advertisment -

ПАТ "Азот" програв апеляцію на рішення господарського суду Черкаської області від 31 березня про стягнення з нього на адресу дочірнього підприємства "Газ України" НАК "Нафтогаз України" 92,736 млн гривень інфляційних та 10,057 млн гривень 3 % річних за договором поставки газу.

Про це йдеться у повідомленні "Української правди" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Своєю постановою від 2 червня 2015 року Київський апеляційний господарський суд зобов'язав стягнути з комерційної структури на користь національної компанії майже 103 млн гривень", – зазначено в повідомленні суду.

Згідно з матеріалами справи, договір поставки газу був укладений наприкінці січня 2011 року на суму 1,076 млрд гривень (по 2327,64 гривень за тисячу кубометрів), а "Азот" платив несвоєчасно.

У результаті зазначені інфляційні та 3% річних за договором були нараховані за період з березня 2014 року по лютий 2015 року.

Group DF, що об'єднує активи Дмитра Фірташа, наприкінці травня заявила про зупинку роботи черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту", назвавши причиною тиск на бізнес з боку депутатів фракції "Народний фронт" та їх представників у владі.

У групі нагадали, що в травні 2014 року з міркувань безпеки були зупинені два її підприємства в зоні проведення АТО – "Концерн "Стирол" і "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", після чого черкаський "Азот" і "Рівнеазот" завантажувалися по максимуму.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк на початку червня звинуватив Фірташа у свідомій зупинці "Рівнеазоту" і черкаського "Азоту" через небажання заплатити 6 млрд гривень боргу за газ НАК "Нафтогаз України" і виступив із погрозою націоналізувати ці великі хімічні підприємства.

У відповідь Group DF стверджувала, що борги черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту", згадані Яценюком, накопичені в 2010-2011 роках, тобто ще до їх входження в Group DF.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах розповіли, як кронують дерева і як підсипають пісок

Черкаське комунальне підприємство «Дирекція парків» на своїй сторінці  в мережі Фейсбук розповіло, як вони формують крони дерев в парках,...

У Черкасах назвали будинки, де не буде гарячої води з 20 травня

З 20 травня по 3 червня без гарячої води залишиться 12 будинків у центральній частині міста. Про це інформує...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x