НовиниЧеркасиСуд заочно стягнув борги за негабарит із трьох черкасців:...

Суд заочно стягнув борги за негабарит із трьох черкасців: адвокати шукають потерпілих від дій «Нової Якості»

-

- Advertisment -

Зобов’язати боржників за вивезення негабаритного сміття сплатити кошти на рахунок компанії «Нова Якість. Благоустрій». Таке рішення було заочно ухвалене Придніпровським районним судом міста Черкаси.

Про це повідомляє пресслужба «Нової Якості». Тим часом черкаські адвокати кажуть: боржники насправді постраждали від дій “Нової якості”. Нині правники розшукують кількох із них, аби допомогти.

Так, у судовому рішенні йдеться про 6 громадян, які систематично не сплачували управлінській компанії кошти за послугу вивезення великогабаритних та ремонтних відходів.

За словами адвоката компанії «Нова Якість» Максима Підгорного, більшість боржників апелюють до відсутності індивідуального договору на вивезення негабариту та тим, що вони не користуються цією послугою або мають угоди зі сторонніми організаціями, які возять сміття до контейнерів «Нової Якості», що зумовлює подвійну плату.

«Ми неодноразово заявляли: відсутність індивідуального письмового договору між сторонами не може бути підставою для звільнення від сплати вартості житлово-комунальних послуг і про це прямо говорить закон та судова практика», – додав Підгорний.

Натомість адвокат Валерій Макеєв стверджує, що рішення суду було незаконним. Адже справа слухалася без участі відповідачів, тобто тих боржників, яких зобов’язано сплатити борг.

«Розшукуємо перших трьох потерпілих: Аллу Шмакову, Євгенія Капутю та Олену Реву. Саме по цим трьом громадянам суддя Скляренко прийняла заочне рішення на користь «Нової Якості», щодо стягнення боргу за негабаритне сміття. Вважаємо це рішення ганебним та неправомочним. Готові надати надійну правову допомогу», – йдеться у повідомлення адвоката Валерія Макеєва.

Окрім цього, у коментарях він додав, що двоє із вищезазначених осіб завжди були боржниками і ніколи не приходили до суду. Тому з боку «Нової Якості» це звичайний піар. Третій же громадянин взагалі є працівником управлінської компанії і зареєстрований на посаді двірника від «Нової Якості».

Обурилася таким рішенням суду і адвокатка Надія Івашкова, яка захищає права черкасців у судових перипетіях проти управлінської компанії “Нова Якість”. Вона зазначила, що заочні рішення – це найпростіші та найхиткіші судові ухвали, оскільки вони виносяться за повною відсутністю відповідача і не надання ним будь-яких заперечень. Для скасування заочного рішення потрібно просто подати заяву.

Як повідомляв сайт vikka.ua, від «Нової якості» неможливо звільнитися. Влада завела людей у ярмо і самоусунулась.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x