додому Новини Черкащина Суд визнав мера Сум винним у корупції, але покарати не зміг

Суд визнав мера Сум винним у корупції, але покарати не зміг

0

Суд визнав мера Сум Олександра Лисенка винним у тому, що він незаконно збільшив собі премії удвічі, але відповідальності йому вдалось уникнути. Про це повідомляє прес-служба Зарічного райсуду Сум, пише "Українська правда".

Зазначається, що 25 квітня був завершений судовий розгляд щодо Лисенка.

Так, він був визнанний винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст.172-7 КУпАП та ч.2 ст.172-7 КУпАП.

Зокрема, 22 лютого 2017 року він, на засіданні XXI сесії Сумської міської ради, проголосував за рішення підвищити собі граничний розмір премії із 150% до 300%.

Повідомляється, що у суді Лисенко заявив, що нібито використовував суми премій не на власні потреби, а як допомогу людям і своїм розпорядженням  призначав собі премії в залежності від того, чи була потреба у такій допомозі.

Суд зазначив, що навіть займаючись благодійною діяльністю як благодійник – він не мав права вирішувати ці питання за рахунок своїх повноважень, як мера.

Незважаючи на те, що він був визнаний винним у вчиненні порушень, пов'язаних з корупцією, Лисенко не поніс відповідальності, оскільки збігли строки для його покарання.

Повідомляється, що рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас не задекларував коштовний годинник, на який скидалися депутати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version