НовиниЧеркащинаСуд виправдав Савіна за надання містобудівних умов на березі...

Суд виправдав Савіна за надання містобудівних умов на березі Дніпра

-

- Advertisment -

Директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Артура Савіна та головного архітектора міста Віталія Чернуху виправдано за надання містобудівних умов на дніпровському узбережжі.

Про це пише видання "Кропива" з посиланням на вирок Соснівського суду міста Черкаси.

Чиновників обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 364 ККУ – зловживання службовим становищем.

За даними обвинувального акту, директор департаменту архітектури і містобудування Артур Савін та головний архітектор міста Віталій Чернуха неправомірно надали містобудівні умови та обмеження на забудову ділянок ПП "Шора" по вул. Героїв Дніпра,4 та ПП "ІБК Будгарант" на розі вул. Козацька — Героїв Дніпра.

Зокрема, земельну ділянку ПП "Шора" планом зонування території визначено рекреаційною зоною загального користування, натомість містобудівні умови були надані на будівництво 12-поверхового багатоквартирного будинку. На ділянці ПП "ІБК Будгарант" замість дозволеної малоповерхової забудови (до 3-х поверхів) передбачалася середньоповерхова забудова(до 8-ми поверхів).

Обвинувачені в судовому засіданні повністю не визнали за собою вини та посвідчили, що діяли правомірно. Виносячи виправдальний вирок, суд керувався в тому числі і тим, що видані містобудівні умови визнані чинними в ході адміністративних судових спорів.

Нагадаємо, влітку 2017 року детальний план було затверджено на засіданні так званого "темного" виконкому. Тоді питання були винесені з голосу, порядок денний не був оприлюднений на сайті, а трансляція засідання була вимкнена. Терміново ухвалене рішення викликало бурхливу реакцію депутатів. Через кілька днів на сесії міської ради було зареєстровано проект про скасування детального плану територій. Він знайшов підтримку в більшості депутатів, а міський голова Бондаренко не ризикнув його ветувати.

Водночас ПП "Шора", на землі якого здійснюється одна зі спірних забудов, звернулася до суду і в грудні минулого року Соснівський районний суд Черкас визнав рішення депутатів про скасування детального плану територій неправомірним. Міська рада в особі тодішнього секретаря Олександра Радуцького звернулася в апеляційну інстанцію, однак 9 січня 2018 року міський голова Бондаренко відкликав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адмінсуду по цій справі, фактично позбавивши місто можливості в подальшому судовому розгляді домогтися скасування детального плану територій, який дає можливість здійснювати висотну житлову забудову набережного масиву. Лише на ділянці прибережної смуги між вулицями Козацька та Сержанта Смірнова має вирости кілька десятків багатоповерхівок.

Окрім цього, за фактами порушень під час розробки детального плану цих територій відкрито кримінальне провадження. За версією слідства, директор департаменту архітектури та містобудування Черкаської міськради Артур Савін і головний архітектор міста Віталій Чернуха неправомірно надали містобудівні умови та обмеження забудови ділянок вже згаданому ПП "Шора" та ПП "Інвестиційно-будівельна компанія "Будгарант". Перша фірма будує на Героїв Дніпра, 4, друга – на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра.

Крім того, посадовці затвердили технічне завдання під час розробки детального плану територій виконавцю, яке суперечить Генеральному плану та зонінгу. Зокрема за вищевказаними адресами передбачена забудова з блокованими житловими будинками із поверховістю до трьох поверхів, а в розробці детального плану було поставлено завдання розробити документацію для розміщення багатоквартирної середньоповерхової житлової забудови.

Раніше сайт vikka.ua розповідав, як черкаські владці шукали гроші на боротьбу коронавірусом.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x