НовиниСуд відмовився обрати запобіжний захід слідчому, який фальшував справу...

Суд відмовився обрати запобіжний захід слідчому, який фальшував справу Ботнара

-

- Advertisment -

Учора у Смілі відбулося чергове засідання у справі минулорічного затримання депутата Черкаської міської ради від ВО "Свобода" Юрія Ботнара.

На засіданні заслуховували свідків, зокрема начальника обласної міліції Владислава Пустовара. Про це повідомив кореспондентеві vikka.ua сам Ботнар.

За його словами, у справі залишилося опитати ще 16 свідків. На засіданні суд не задовольнив клопотання прокуратури щодо оборання для слідчого Руслана Андріяша запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

На переконання Ботнара, ще на початку розгляду справи прокуратура допустила низку недопрацювань.

"Слідчому Андріяшу інкримінують "найлегшу" статтю – незаконний арешт або затримання. Крім того, прокуратура не повідомила керівництво Андріяша про відкриття провадження. Через це він зміг поїхати в АТО, через це він не відсторонений від виконання обов'язків. Лише зараз прокуратура звернулась із клопотанням, повідомила листом керівництво, що він є підсудним, і просить його не відпускати у відрядження за межі Черкас. Через попередні недопрацювання суддя вирішив, що доводи для задоволення клопотання необгрунтовані", – зазначив Ботнар.

На його переконання, перебуваючи на посаді, Андріяш може впливати на хід судового розгляду, тиснути на свідків, оскільки практично всі свідки – працівники міліції, прокуратури і суду. Цивільних осіб серед них немає.

"Крім того, він може спробувати уникнути покарання у разі, якщо відчує, що справа не на його користь", – додав свободівець.

Він також зазначив, що сподівається на об'єктивну оцінку суддів.

"Загалом я вважаю, що сенсу в усіх допитах свідків, куди і коли я приїхав, немає. Є документи, протокол допиту, є підозра про вчинення правопороушення, яку він мені оголосив, інші документи, які дають змогу встановити, чи мав слідчий Андріяш підстави для оголошення мені підозри і для затримання, чи не мав. На мою думку, таких підстав не було. Ми мали би завершити розгляд за 1-2 засідання. Зараз же відбувається затягування часу. Не розумію, для чого. Єдиний позитив мені від усього цього в тому, що я набираюся досвіду у судовий засіданнях", – сказав Юрій Ботнар.

Нагадаємо, 28 січня 2014 року свободівцю Юрію Ботнару присудили 2 місяці домашнього арешту за статтею "організація масових заворушень". Перше попереднє засідання у справі проти Андріяша відбулося 30 жовтня 2014 року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Хвороби хребта, через які можуть звільнити від військової служби

Оприлюднили список хвороб хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у Збройних Силах України. Згідно з новим закону...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x