НовиниЧеркащинаСуд відмовив черкасцям у позові проти "Нової якості": адвокат...

Суд відмовив черкасцям у позові проти "Нової якості": адвокат готуватиме апеляцію

-

- Advertisment -

Господарський суд Черкаської області відмовив у позові ГО "Захист прав обманутих споживачів". Мова йде про скасування рішення виконкому про проведення конкурсу на управління багатоквартирними будинками та визнання недійсними договорів виконкому із ТОВ "Сантехбудконструкція" та його правонаступником "Новою якістю", керівником яких є Андрій Бортник.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, сьогодні, 16 березня, відбулося останнє засідання суду по цій справі. На жаль, представник позивача, адвокатка Надія Івашкова не змогла бути присутньою на слуханні через стан здоров’я. Сьогодні вранці у неї піднялася температура, почався головний біль, лихоманка та біль у горлі. У неї діагностували ГРВІ. У зв’язку із поганим самопочуттям адвокатка вранці подала клопотання до суду, яким просила перенести слухання на іншу дату.

"З урахуванням того, що ознаки ГРВІ у адвоката були виявлені безпосередньо у день засідання, замінити Івашкову на іншого представника позивача, у тому числі і на керівника ГО, технічного не можливо. У той же час, з урахуванням пандемії коронавірусу, рекомендації МОЗ, органів місцевого самоврядування, участь у судовому засіданні представника позивача з явними ознаками ГРВІ та поганим самопочуттям також не являється можливим", – йшлося у клопотанні Надії Івашкової.

Незважаючи на це, суддя повідомила, що вказане клопотання не підлягає задоволенню. Крім Івашкової, представником у судовому засіданні були й інші особи.

"Враховуючи, що у нас залишилося дослідити докази, всі документи, які можна було подати, були надані сторонами, тому відкладати, враховуючи наскільки довго ця справа триває, не бачу підстав", – зазначила суддя Кучеренко.

Коли суд перейшов до вислуховування сторін, то представник виконавчого комітету, юрист Олександр Мазур повідомив, що для задоволення позову немає ніяких підстав. Оскільки договір був укладений законно і всі докази, які надані, підтверджуються обставинами, а вимоги позивача не є доведеними.

Такої ж думки був і представник ТОВ "Сантехбудконструція" та ТОВ "Управлінська компанія "Нова Якість", адвокат Максим Підгорний. Він повідомив, що ця справа "має політичний характер і затягувалася позивачем"

"Всі підстави, які були зазначені у позовних вимогах щодо визнання недійсними результатів конкурсу та укладених договорів, були нами обґрунтовано спростовані. Тому позов не підлягає задоволенню. Подобається це комусь чи ні, але все було проведено згідно чинного законодавства", – повідомив у суді Максим Підгорний.

Господарський суд Черкаської області у складі судді Кучеренко, керуючись статтями 129, 236, 241 Господарського процесуального кодексу України, вирішив у позові відмовити повністю.

У свою чергу, в коментарі журналістам ВІККА адвокатка Надія Івашкова повідомила, що буде готувати апеляцію по затвердженому рішенню.

"Взагалі, я дуже здивована, що нашу справу не відклали. Я завжди приходила на всі засідання. Часто переносила слухання по інших справах, щоб бути присутньою саме тут. Ми були готові продовжувати слухання 6 березня, 13 березня, його перенесли на 16 березня. Сьогодні я захворіла і попросила суд перенести слухання. З урахуванням мого стану, я вважаю, що було б неправильно наражати на небезпеку тих людей, які були б присутні зі мною в судовому засіданні. Дуже погано, що справу розглянули без участі адвоката, моя помічниця передала зранку клопотання. Я вважаю, що наша позиція була повністю обґрунтованою та підтвердженою. Хочу сказати, що таке ставлення до адвоката, який відвідував усі засідання і не зміг бути присутнім на останньому через стан здоров’я, – це неповага, я дуже засмучена цим рішенням", – зауважила у коментарі Надія Івашкова.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, позов черкасців проти "Нової якості" почали розглядати по суті.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Смілянина підозрюють у смертельному побитті батька свого знайомого

Смілянину повідомили про підозру в скоєнні нападу на батька свого знайомого, що призвело до його смерті. Про це повідомляє...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x