додому Новини Черкащина Суд розглянув справу щодо скандальної забудови в Черкасах (ФОТО)

Суд розглянув справу щодо скандальної забудови в Черкасах (ФОТО)

0

Соснівський районний суд 27 листопада розглянув справу щодо забудови Соснівки за позовом ПП "Міськбуд-Плюс" до департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради, передає кореспондент vikka.ua.

Біля суду близько сорока активістів влаштували мітинг проти скандального будівництва.

"Забудовник почав шукати обхідні шляхи. Спочатку там планувалася житлова забудова, а тепер хочуть будувати готель. Всі розуміють, що багато дерев у парку буде вирубано і призначення цієї зони буде змінено", – пояснює один з мітингувальників Євген Свиридов.

Попереднє слухання щодо позову забудовника було призначене на 27 жовтня, але так і не відбулося. Слухання призначили в залі, який не зміг вмістити усіх присутніх. Через це суддя Ірина Мельник перенесла засідання на місяць.

У своєму позові представник ПП "Міськбуд-Плюс"зазначив, що, згідно з договором оренди та земельним кодексом, вони мають повне право отримати містобудівні умови і обмеження. Також представник позивача вніс клопотання про те, щоб викликати в якості свідка уже відстороненого від посади очільника департаменту архітектури Артура Савіна.

Тим часом представник відповідача пояснила, що договір оренди міська рада із приватним підприємством заключила до 2020 року і не зрозуміло, що потім буде із забудованою територією, тому позов просить відхилити повністю.

Суд все ж задовольнив клопотання сторони позивача. Наступне засідання відбудеться 21 грудня.

Нагадаємо, раніше працівники СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали на хабарі директора міського департаменту архітектури Артура Савіна. Він вимагав 365 тисяч гривень за підписання документів одному з підрядників. Суд взяв його під варту, але чиновник вніс за волю сто тисяч гривень застави.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вимагають від Бондаренка розірвати договір забудови лісового масиву.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version