НовиниЧеркащинаСуд розглянув справу щодо скандальної забудови в Черкасах (ФОТО)

Суд розглянув справу щодо скандальної забудови в Черкасах (ФОТО)

-

- Advertisment -

Соснівський районний суд 27 листопада розглянув справу щодо забудови Соснівки за позовом ПП "Міськбуд-Плюс" до департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради, передає кореспондент vikka.ua.

Біля суду близько сорока активістів влаштували мітинг проти скандального будівництва.

"Забудовник почав шукати обхідні шляхи. Спочатку там планувалася житлова забудова, а тепер хочуть будувати готель. Всі розуміють, що багато дерев у парку буде вирубано і призначення цієї зони буде змінено", – пояснює один з мітингувальників Євген Свиридов.

Попереднє слухання щодо позову забудовника було призначене на 27 жовтня, але так і не відбулося. Слухання призначили в залі, який не зміг вмістити усіх присутніх. Через це суддя Ірина Мельник перенесла засідання на місяць.

У своєму позові представник ПП "Міськбуд-Плюс"зазначив, що, згідно з договором оренди та земельним кодексом, вони мають повне право отримати містобудівні умови і обмеження. Також представник позивача вніс клопотання про те, щоб викликати в якості свідка уже відстороненого від посади очільника департаменту архітектури Артура Савіна.

Тим часом представник відповідача пояснила, що договір оренди міська рада із приватним підприємством заключила до 2020 року і не зрозуміло, що потім буде із забудованою територією, тому позов просить відхилити повністю.

Суд все ж задовольнив клопотання сторони позивача. Наступне засідання відбудеться 21 грудня.

Нагадаємо, раніше працівники СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали на хабарі директора міського департаменту архітектури Артура Савіна. Він вимагав 365 тисяч гривень за підписання документів одному з підрядників. Суд взяв його під варту, але чиновник вніс за волю сто тисяч гривень застави.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вимагають від Бондаренка розірвати договір забудови лісового масиву.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x