НовиниЧеркащинаСуд призупинив рішення по скасуванню тарифу на негабарит у...

Суд призупинив рішення по скасуванню тарифу на негабарит у Черкасах

-

- Advertisment -

Черкаський окружний адміністративний суд призупинив дію рішення міської ради, яким було скасовано тариф на вивезення негабаритних відходів.

Про це повідомляє пресслужба "Нової якості".

Відповідна ухвала Черкаського окружного адмінсуду набула чинності 3 січня. У документі зазначається, що через вказане рішення міської ради, ТОВ "Нова якість "Благоустрій" обмежена у праві "здійснювати нарахування споживачам плати за послугу з вивезення побутових відходів, а споживачам відповідно сплачувати її. Це унеможливлює надходження коштів для виконання умов договору щодо безперервного надання послуг з вивезення побутових відходів залученою технікою, її утримання, оплати праці найманих працівників, належне виконання умов Інвестиційної програми до Договору".

Окрім того таке рішення суддя мотивує тим, що у період розгляду справи щодо оскарження рішення в суді у Черкасах може виникнути ситуація, коли порушення належного санітарного стану призводить до екологічної катастрофи та сміттєвого колапсу в місті.

"Ми продовжуємо надавати послугу вивезення великогабаритних та ремонтних відходів з 211 контейнерних майданчиків у місті, – говорить засновник ТОВ "Нова якість "Благоустрій" Андрій Бортник. – Містяни отримають квитанції з 3 січня. У грудні 2019 – нарахування відбулися лише до 19 числа (часу набуття чинності рішення міської ради)".

У свою чергу адвокатка Надія Івашкова, яка представляє інтереси містян у чиленних судових справах проти управлінської компанії, на своїй сторінці у Facebook нагадала, що 30 грудня ТОВ "Нова якість" відмовилося виконувати умови договору і про це було відкрито оголошено як самим управителем, так і органами місцевого самоврядування. Окрім цього міська рада запевнила, що ніякого колапсу в Черкасах не буде, оскільки на допомогу прийдуть комунальні підприємства.

"В ухвалі суду ще є про сміттєвий колапс і навіть екологічну катастрофу. Так мені ніхто і не відповів, яким таким унікальним чином "Сантехбудконструкція" приймала участь у конкурсі без цього тарифу. Укладала договір на 20 років без цього тарифу. Нарешті – 2 місяці з моменту укладення договору 26 квітня до моменту затвердження тарифу 27 червня працювала без цього тарифу. Яким чином Суд з’ясував що "Нова якість" є правонаступником "Сантехбудконструкції" саме в частині цього договору навіть не питаю. Про необхідність дослідження розподільчого балансу делікатно промовчу", − додала Надія Івашкова.

Нагадаємо, Черкаська міська рада скасувала тариф на вивезення негабариту, що є істотною умовою договору, укладеного з ТОВ "Нова якість". Натомість сам договір із компанією лишався чинним.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські обранці скандально проголосували за розірвання сміттєвого договору із "Новою якістю".

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x