НовиниЧеркащинаСуд під тиском: нардеп-"батьківщинівка" втрутилась у розгляд черкаської справи

Суд під тиском: нардеп-"батьківщинівка" втрутилась у розгляд черкаської справи

-

- Advertisment -

Судова зала, яка перетворилась у політичну трибуну. Напередодні у стінах Шостого апеляційного адміністративного суду в столиці відбулось буремне засідання за скаргою міського голови Черкас щодо скасування рішень однієї з минулорічних пленарок, передає кореспондент vikka.ua.

У вересні 2018 року Черкаський окружний адмінсуд задовольнив позов Партії вільних демократів до мера й міської ради. Той стосувався скасування рішень міськради від 17.05.2018 і визнання протиправними дії Анатолія Бондаренка, який, головуючи на сесії цього дня, врахував голоси депутатів Максима Скорика, Альони Цегвінцевої, Тетяни Чорнобіль та Віталія Косяка. Однак на час проведення пленарки 17 травня вони вже вважались відкликаними за народною ініціативою. Відтак, брати участі в сесійному засіданні не мали.

Це рішення Черкаської Феміди Бондаренко взявся оскаржувати в столичній апеляції. Напередодні відбулось перше засідання у цій справі. Окрім, власне, відкликаних депутатів Максима Скорика та Віталія Косяка, до зали суду з’явились їхній колега по депутатському корпусу Сергій Тищенко юрист міської ради Олександр Мазур та народна депутатка Олексадра Кужель. Окрім них – трійка невідомих молодиків.

В ході слухання нардеп намагалась коментувати дії опонентів міського голови і радити Олександру Мазуру. За що навіть отримала зауваження від суду. Остаточне ж слово взяла вже після того, як в засіданні оголосили перерву.

"Пані Кужель звинувачувала Партію вільних демократів та інші опозиційні партії в міській раді у тому, що саме через оскаржуване судове рішення Черкаси опинились у колапсі", – розповідає представник ПВД в суді, правник Костянтин Стратілатов. Каже, такі дії нардепки можна трактувати як намагання чинити тиск на Феміду й сформувати в суддів певну думку стосовно цієї справи.
 

Черкаський же обранець Сергій Тищенко заявив: саме через відсутність п’яти відкликаних депутатів сесія Черкаської міської ради не може зібратись так довго і нарешті прийняти важливі для міста рішення.

"Але ж пан Тищенко забуває, що він сам минулоріч пропустив більше половини сесійних засідань, не кажучи вже про засідання постійних комісій, – зазначає Костянтин Стратілатов. – Та навіть без відкликаних депутатів у раді залишилось 37 обранців, а для кворуму необхідно 22. Тобто для того, щоб зібрати сесію, є великий запас".
 

Розглядати черкаську справу Шостий апеляційний адміністративний суд продовжить вже наступного понеділка, 4 березня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат звертається до СБУ щодо хакерської атаки на сторінку радника мера.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x