додому Новини Черкащина Суд переніс розгляд справи над черкаськими лікарями, які скалічили немовля

Суд переніс розгляд справи над черкаськими лікарями, які скалічили немовля

0

У Соснівському районному суді м. Черкаси 9 січня мали розглянути справу стосовно неналежного виконання обов’язків медиками Черкаського пологового будинку "Центр матері та дитини". Однак, судове засідання не відбулося через відсутність захисниці одного з обвинувачених. Про це пише "Вичерпно".

Жоден зі обвинувачених не погодився коментувати подію журналістам. Натомість, потерпіла Світлана Вовкогон розповіла, що хоче, аби медики, які обвинувачуються у нещасті дитини, компенсували їй матеріальні збитки, адже немовля постійно потребує ліків. За попередніми підрахунками, на лікування хлопчика вже витрачено близько 60 тисяч гривень.

"Я б хотіла показати їм дитину, щоб вони побули з нею хоча б годину. Щоб побачили, як вона мучиться, і подивилися на результат своєї роботи, − сказала жінка. – Я хочу, щоб їх відсторонили від роботи, аби вони більше нікого так не покалічили, як покалічили мою дитину".

У понеділок дитину знову кладуть в Черкаську дитячу обласну лікарню, адже через те, що хлопчик не може ковтати, дитину постійно турбують бронхіт та пневмонія. Мати хлопчика також зауважила, що сьогодні вранці поламався електровідсмоктувач, який постійно рятує життя її сину.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року трьом медикам Черкаського міського пологового будинку "Центр матері та дитини" прокуратура повідомила про підозру через неналежне виконання своїх професійних обов’язків. Зі слів черкащанки Світлани Вовкогон, 26 травня 2017 року вона народжувала у закладі та наполягала на проведенні кесаревого розтину. Провести операцію лікарі відмовилися. Через сильну асфіксію дитина набула інвалідності.

Хлопчик уже більше року не вміє ковтати, їсть через зонд, не набирає вагу. За словами матері, на жаль, шансів на одужання немає. Дитині наразі рік і сім місяців, але розвиток його залишився на рівні, коли він вийшов із коми після народження. За результатами МРТ, мозок не функціонує.

Судове засідання по справі перенесли на 17 січня 11:45 год.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за інвалідність немовляти судитимуть працівників черкаського пологового будинку.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version