додому Новини Кримінал Сучасні «Робін Гуди»: черкащани обікрали ресторан і накупили техніки й меблів малозабезпеченому...

Сучасні «Робін Гуди»: черкащани обікрали ресторан і накупили техніки й меблів малозабезпеченому другу (Фото, відео)

0

У Черкасах двоє місцевих жителів пограбували кафе. Викрадені кошти й майно поділили.

Злочин черкащани вчинили ще наприкінці січня, нині обох затримали, повідомляє сектор комунікацій ГУНП у Черкаській області.

29 січня до поліції Черкас звернувся місцевий житель. Той повідомив, що до його кафе на вулиці Сумгаїтській проникли злодії й обікрали приміщення. Потерпілий додав: з сейфа у кафе зникли 25 тисяч доларів США, 75 тисяч гривень, кинджали, шаблі, металеві двері та інші речі.

Правоохоронці одразу ж почали пошуки зловмисників, які тривали понад тиждень. Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до даного злочину причетні двоє жителів Черкас, віком 31 і 38 років. Один із них встиг втекти до Вінницької області

Працівники управління карного розшуку виїхали до Гайсинського району, де в селі Китайгород й затримали підозрюваного.

Слідчим затриманий розповів, що в підвалі будинку, де він мешкає, є замурований вхід до ресторану. Попередньо домовившись з товаришем, вони розібрали цеглу й проникли до приміщення з метою крадіжки. У кабінеті помітили сейф та барсетку з чималою сумою грошей, які пізніше розділили порівну між собою. Забрали й інше майно: кинджали, шаблі, винесли металеві двері.

Далі 31-річний черкащанин викликав таксі й поїхав у Вінницьку область до знайомого. Каже, що родина товариша малозабезпечена і проживає в поганих умовах. Тож вирішив допомогти меблями, технікою для ванної кімнати, робочим інструментом, будівельними матеріалами, кімнатними дверима. Ще придбав комп’ютер для дитини, і мобільні телефони для всієї сім’ї.

Таксисту, за те що допомагав перевозити покупки, «благодійник» подарував ноутбук, машинку для шліфування та перфоратор.

Наразі все куплене й подароване вилучено як речові докази.

У іншого фігуранта під час обшуку за місцем проживання слідчі вилучили кинджали, шаблю та мобільні телефони, які були вкрадені в кафе. Цей чоловік також встиг купити та замінити у своїй квартирі двері з вікнами.

Відомо, що один із правопорушників вже притягувався до кримінальної відповідальності. Зараз за процесуального керівництва затриманим уже оголошено про підозру за вчинення злочину передбаченого ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере запобіжний захід. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, повідомлення про замінування на Черкащині часто приходять із Росії

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version