НовиниЧеркащинаСучасне та безпечне: яким буде нове Колесо огляду в...

Сучасне та безпечне: яким буде нове Колесо огляду в Черкасах

-

- Advertisment -

5 грудня в черкаському парку "Соснові Бір" встановили центральну вісь та вісім опор майбутнього Колеса огляду. Довгождану конструкцію обіцяють презентувати містянам навесні, якраз під відкриття паркового сезону. Про те, яким буде новий атракціон та чим від відрізнятиметься від попередника, кореспондентам vikka.ua розповів депутат Черкаської міськради Олександр Радуцький, який очолював КП "Дирекція парків" протягом семи років. 

"Чортове колесо" стояло у "Сосновому Бору" (тоді він був Парком 50-річчя) 37 років – конструкція була встановлена в 1970 році. В 2007-му, після низки нещасних випадків на атракціонах в кількох містах України, очільник щойно створеного комунального підприємства "Дирекція парків" узявся перевіряти стан та безпечність конструкцій у ввірених йому парках. Залучали до цього експертів з профільного центру. Наприкінці року ті постановили: далі до експлуатації атракціон не придатний. Адже іржа "з’їла" близько 20% металевої конструкції колеса. 

Таким було демонтоване "чортове колесо" в Черкасах. Фото forumua.org

Вже через півроку, влітку 2008-го, депутати Черкаської міської ради прийняли рішення про списання атракціону. Конструкцію вирішили демонтувати, реалізувати їх на металобрухт, а за виручені від продажу кошти – придбати новий. Процес оновлення колеса огляду почався ще у 2013 році, однак, так і не розпочавшись, роботи були призупинені. Відкласти їх довелось через буремні революційні та воєнні події. Хоча підготовчі роботи велись довго і тривало. 

Здійснюватись мрію черкасців про нове Колесо огляду взялось вінницьке підприємство "Аналог". Те спеціалізується на виготовленні подібних атракціонів, "чортові колеса" від цього виробника стоять у кількох містах України і навіть у Європі. Черкаське ж матиме у діаметрі 30 метрів, 20 закритих кабінок, кожна з яких розрахована на чотири особи. Важитиме конструкція цілих дев’ять тонн.

Кабіни майбутнього Колеса огляду, фото Facebook / Олександр Радуцький

Нове колесо, яке встановлюють на місці старого, за словами Олександра Радуцького, не просто матиме сучасний вигляд, а й буде значно безпечнішим

"Підпірні стойки, які триматимуть колесо огляду, тоді були зроблені зі швелера, нові ж будуть виготовлені з труб, – пояснює обранець. – По-перше, це естетичніше, по-друге, практичніше і довговічніше". 

Розгледіти нову конструкцію можна буде здалеку і навіть в темряві: її підсвічуватимуть близько 1700 лед-ламп.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Умані побудували скейт-парк.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x