НовиниСтворення нацпарку не захистить землі Холодного Яру, – Зоря

Створення нацпарку не захистить землі Холодного Яру, – Зоря

-

- Advertisment -

Створення національного парку "Холодний Яр" дозволить забудовувати його територію готелями та дасть можливість відібрати паї у селян. Про це пише на своїй сторінці у Facebook голова обласного осередку "УКРОПу" Руслан Зоря.

"Визначати, де кому можна буде будувати та рубати ліс будуть великі дядьки в Києві. Тобто створення нацпарку не захистить землі Холодного Яру, а навпаки позбавить жителів Черкаської області можливості будь-яким чином впливати на збереження цієї території", – зазначає він.

На його думку, районні бюджети зазнають значних збитків, адже ніхто не компенсує закриття лісгоспів, внаслідок чого буде втрачено мільйони гривень податків та сотні робочих місць.

"Що сталося з тими парками, які утворилися в межах Черкаській області? Регіональний ландшафтний парк "Трахтемирів" – землі олігарха Бакая, який повністю знищує своєю діяльністю першу столицю реєстрового козацтва. У Нижньосульському національному парку на Чорнобаївщині ведеться будівництво приватних маєтків, а на одному з островів з’явилася дача. Архітектурно-ландшафтний комплекс "Садиба Даховських", що в селі Леськове, стоїть пусткою і руйнується. Всі ці приклади повністю відображають ставлення держави до історико-культурної спадщини, природо-заповідного фонду, а також зацікавленість у розвитку туристичного потенціалу", – наголосив "укропівець".

За його словами, більше тисячі селян Чигиринського і Кам’янського районів підписали звернення до Президента проти створення національного парку "Холодний Яр". Аби почути думки інших, "укропівці" винесли це питання на розгляд сесії обласної ради, однак трибуну,нагадаємо, заблокували представники "Свободи".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині "чорні" дроворуби пустили під ніж до півтисячі дерев.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x