НовиниЧеркащинаСтуденти черкаського вишу представили проекти дизайну для парку відпочинку...

Студенти черкаського вишу представили проекти дизайну для парку відпочинку та реабілітації (ФОТО)

-

- Advertisment -

Комфортний і доступний для усіх. Таким має бути місце відпочинку та реабілітації для людей з інвалідністю, який у майбутньому стане частиною великої паркової зони в межах вулиць Теліги та Вергая. Саме тут розташований єдиний в Україні житловий комплекс для родин, які виховують дітей з інвалідністю. Батьки особливої молоді виступили з ініціативою облаштування парку, в якому могли б відпочивати люди з будь-якими потребами, не відчуваючи жодних незручностей. Створити дизайн парку попросили студентів-дизайнерів Черкаського державного технологічного університету. Четверо кращих робіт презентували напередодні. На конкурсному огляді проектів побував і кореспондент vikka.ua

Проекти мають відповідати низці вимог, які стосуються, у першу чергу, універсальності дизайнерського рішення. Так, обов’язковими для парку мають бути комплекс спортивних майданчиків, зокрема, й зі спеціальними тренажерами, бігові та велосипедні доріжка, тренажерна зала, центр дитячої творчості, дитяче кафе з літнім майданчиком, літній театр, басейн для гідротерапії, амін будівлю та готель. Крім того, проект має передбачити зону для занять з гіпнотерапії з критим і відкритим манежами та майданчиком для вигулу коней. Усе – з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

"Нам би дуже хотілось, щоб на дитячих майданчиках були спеціальні інклюзивні пристосування, на яких могли б заїжджати діти на візочках, – пояснює Тетяна Лозовенко, представниця громадської організації "Спілка батьків молоді з інвалідністю "Перспектива".

У своїх проектах молоді дизайнери намагались врахувати всі вимоги. А ще – проявити креативність, аби створити дійсно унікальну одиницю ландшафтного дизайну.  

Оцінювало роботи авторитетне журі, до складу якого входили батьки особливих діток, громадські активісти, архітектори, будівельники, дизайнери та політики. Тому не обійшлося без фахових зауважень до кожного проекту. Загалом же, комісія залишилась під враженням від студентських робіт. 

"Південно-Західний район має стати окрасою нашого міста і прикладом співпраці місцевої влади, талановитої молоді та безпосередньо містян, чиї потреби ми маємо враховувати, – каже один із членів журі, "вільнодемократівець" Олександр Згіблов. Разом з колегами він уже давно опікується й усіляко підтримує родини, які виховують діток з інвалідністю. – А парк, про облаштування якого мріють тамтешні жителі, має стати найкращим у країні". 

Втім, обрати одного переможця з чотирьох так і не змогли. Кажуть: усі проекти були професійними і креативними. Відтак, нагороди отримали двоє учасників: Сергій Нестеренко та Вікторія Мкксимчук. Їхні дизайнерські роботи будуть доопрацьовувати вже разом з фахівцями, аби згодом втілити в життя. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відзначив річницю театр особливих акторів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x