додому Новини Черкащина «Страждають люди, плавиться асфальт» – черкаський синоптик написав, коли спаде спека

«Страждають люди, плавиться асфальт» – черкаський синоптик написав, коли спаде спека

0
погода літо спека
volyn24.com

На Черкащині тримається незвична спека. Висихають грунти, потерпають люди. Утримується високий клас пожежної небезпеки. Чи зміниться погода цього тижня – написав директор Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.

погода літо спека
volyn24.com

Вже більше тижня Черкащина перебуває в «обіймах» високих 30-34 градусів – це найжаркіша декада літа. А температура води в Дніпрі уже вранці як «парне молоко» – 27º.

Ефективні дощі відсутні, тому відбувається зменшення вмісту ґрунтової вологи. За результатами спостережень агрометеорологів Черкаського обласного гідрометеоцентру, в орному шарі грунту бракує вологи у південно-східних районах, на більшості площ недостатні 10-20мм. Найкраща ситуація з вологою на Смілянщині – 29 мм.

На Черкащині утримується надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки! Тому не слід спалювати пожнивні рештки та стерню після збирання врожаю.

Від спеки страждають люди, плавиться асфальт, «закипають» автомобілі. Висихає ґрунт, рослин від висихання рятує висока вологість повітря в денні години, тривалі роси, тому навіть при денному в’ялені, в нічні години вони відновлюють баланс вологи.

На цьому робочому тижні температура вночі 12-17º, вдень 27-32º. Температурний фон на 4-5º перевищуватиме норму. Лише в окремі дні можливі локальні грозові дощі.

За попередніми розрахунками, на зміну погоди варто очікувати у найближчі вихідні.

Читайте також:

На Черкащині дівчинка врізалася на скутері у бетонний паркан

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version