НовиниСтрайк на обленерго: черкащани ризикують залишитися без світла

Страйк на обленерго: черкащани ризикують залишитися без світла

-

- Advertisment -

Чотиримісячні борги по зарплаті та відсутність матеріального забезпечення змусили працівників ПАТ "Черкасиобленерго" оголосити загальний безстроковий страйк. До нього з 23 травня приєднаються Черкаський міський та ще 10 районних РЕМів. Енергетики попереджають: у разі будь-яких аварій на електромережах вони просто не зможуть виїхати, бо немає на чому. Мало того, що працівники підприємства сидять без зарплати, ще й немає чим заправляти "аварійки". Тож не виключено, що при будь-якому пошкодженні мережі, як-от від поривів вітру чи аварійних дерев, черкащани можуть залишитися без світла.

Окрім енергетиків Черкас, до страйку приєднаються районні електромережі Городищенського, Звенигородського, Золотоніського, Катеринопільського, Корсунь-Шевченківського, Монастирищенського, Тальнівського, Христинівського, Чорнобаївського та Шполянського районів, повідомляють на підприємстві. Таке рішення вони ухвалили на загальних зборах 18 травня. Страйкарі вимагають повного погашення зарплатних боргів працівникам, своєчасну виплату кревних у подальшому та створення нормальних умов праці.

"На період страйку всі можливі дії енергетиків будуть спрямовані лише для запобігання виникнення небезпечних ситуацій та недопущення ураження електричним струмом населення", – зазначають в обленерго.

Як розповів сайту vikka.ua голова профспілки ПАТ "Черкасиобленерго" Олександр Чорний, у працівників РЕМів немає ні матеріалів, ні бензину, щоб ліквідувати аварії на мережах. Із більше тисячі одиниць автотранспорту підприємства половина, якщо не більше, не має змоги виїхати через відсутність пального.

"Ситуація дуже серйозна. Якщо це протримається хоч тиждень, то це вже привід для введення надзвичайного стану в області", – говорить Олександр Чорний.

Він додає: на Черкащині наразі існують погодні ризики, які можуть спричиняти аварійні ситуації.

"Вітер 20 метрів в секунду – це вже вважається шквал. Можуть падати дерева, гілки, рвати дроти. Тим паче зараз сезон, коли гілля дерев починає розростатися і нам треба їх своєчасно обрізати, щоб вони не пошкодили електромережі. Якщо цього не робити, дерева вростаються в лінії і при найменшому вітрі їх рвуть", – розповідає голова профспілки підприємства.

Це, за його словами, може призвести до справжнього енергетичного колапсу: мережі просто "ляжуть".

Обласна влада цього ж дня провела термінове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було схвалено план дій для врегулювання ситуації на підприємстві. Зокрема зобов’язали райдержадміністрації та виконкоми місцевих рад повідомляти в ОДА про припинення електропостачання на їхніх територіях. Окрім того, очільник області Юрій Ткаченко найближчим часом обговорить шляхи вирішення проблемних питань обленерго на засіданні Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, наразі "Черкасиобленерго" заборгувало працівникам понад 99 млн грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у "Черкасиобленерго" масово звільняються працівники.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Електромонтерів, барист, водіїв та візажистів зібрала виставка «Профтехосвіта Черкащини-2024» (ВІДЕО)

У Черкасах відбулася обласна виставка педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини-2024». Відвідувачі виставки могли дізнатися більше про виробничі та робочі професії....

У Черкасах ліквідовують ями та вибоїни на дорогах

Черкаські комунальники ліквідовують ями та вибоїни, які утворилися на дорогах міста протягом зими. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міськради. Аварійно-ямковий...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x