НовиниЧеркасиСтолики незламності та коворкінги: де працювати в Черкасах, коли...

Столики незламності та коворкінги: де працювати в Черкасах, коли немає світла? (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Де працювати, коли відключають світло? Це питання гостро постало серед черкасців цієї зими, коли почали діяти графіки щоденних відключень електропостачання. Кореспонденти ВІККА дослідили, як жителі Черкас виходять із ситуації. 

(Щоб переглянути відео, прокрутіть сторінку до кінця)

Данило працює у галузі кібербезпеки дистанційно. Відтоді, як почалися відключення світла, все рідше працює вдома. Майже щодня він у кав’ярні з ноутбуком, адже тут інтернет працює безперебійно. 

ДАНИЛО / ФАХІВЕЦЬ У ГАЛУЗІ КІБЕРБЕЗПЕКИ :

“Я вже не можу вдома сидіти, я вже чекаю 12 годин, коли у нас вимикають світло, я вже біжу, вилітаю з дому” 

Анна студентка. Розповідає: в період відключень вдома погано працює інтернет. Тому, щоб виконати домашнє завдання, часто заходить до кафе. 

АННА / СТУДЕНТКА :

“Я зазвичай замовляю каву і сиджу годину-другу, тобто я не знаймаю багато часу. Але була свідком того, як просили або пересісти, або поділитися столиком, коли займає великий стіл одна тільки людина”.  

Взимку у цьому закладі з’явилося багато відвідувачів, охочих працювати. Вільних місць стало не вистачати тим, хто прийшов пообідати чи провести час із родиною. Компроміс знайшли, розподіливши столики. Відвідувачів з ноутбуками просять сісти за спільний великий стіл. 

КАТЕРИНА СУШКОВА / АДМІНІСТРАТОРКА КАВ’ЯРНІ :

“Ми вирішили зробити ось такі столи незламності, за якими гості можуть працювати, знайомитись, відпочивати. Коли, наприклад, вимикають світло і в нас повна посадка, ми культурно просимо пересісти для того, щоб звільнилися місця і люди могли спокійно відпочити”. 

До прохань потіснитися відвідувачі ставляться спокійно. 

ДАНИЛО / ФАХІВЕЦЬ У ГАЛУЗІ КІБЕРБЕЗПЕКИ :  

Я розумію, що це їх робота і якщо людина просить мене пересідати, це не її особисте побажання. Тому я завжди привітно ставлюся, пересідаю, дозаказую”.  

Щоб стабільно працювати, дехто з черкащан ходить до коворкінгу. Марина працює на міжнародну компанію. Коли виникли проблеми з інтернетом, не могла долучитися до робочих зустрічей, які проводили онлайн. Каже, коворкінг зручно розташований, тут тепло і тихо.   

МАРИНА / СПЕЦІАЛІСТКА З ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ТА СИСТЕМАТИЗАЦІЇ ЗВІТНОСТІ : 

“Я дуже хотіла сюди попасти, але всі місця були зайняті, я чекала своєї черги. До цього я працювала у свого друга в офісі. В них були тижні, коли не вимикали світло і я орендувала в них”.  

Попит на робочі місця з постійним електропостачанням та інтернетом у місті високий. Розповідає адміністраторка закладу. Переважно до них звертаються працівники з галузей інтернет-технологій та мАркетингу.  

ІРИНА ЛУКАШ / АДМІНІСТРАТОРКА КОВОРКІНГУ ГО DIGITAL CHERKASSY : 

“Попит збільшився, у нас навіть є резерв людей, яким актуально прийти, якщо звільниться місце. Бо наразі у нас усі місця заброньовані. Відразу люди беруть по місяцям, щоб мати можливість працювати безперервно”.  

 Закрити дедлайни і провести робочу бесіду можна також, завітавши з гаджетом до пункту незламності. Служба надзвичайних ситуацій облаштувала в Черкаській області 35 таких пунктів. Тут працюють генератор, старлінк, обігрівач. Облаштований навіть дитячий куточок.  

ОКСАНА КРУТОУС / ПРЕСОФІЦЕРКА ГУ ДСНС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ :

“В області продовжують функціонувати пункти незламності, тут люди можуть задовольнити свої базові потреби. Наприклад, скористатися інтернетом, прийти попрацювати, підзарядити свої гаджети, зігрітися”.

Читайте також:

У Черкасах стартував обмін старих ламп на нові led. Як їх отримати? (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах сталася пожежа на балконі багатоповерхівки

У Черкасах 7 травня виникла пожежа балкону на 8-му поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку по проспекту Перемоги. Про це повідомляє...

32-річний черкащанин загинув у російсько-українській війні

Черкаська громада попрощалася зі старшим солдатом Сергієм Павленком. Захиснику було 32 роки. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x