НовиниЧеркащинаСто днів Скічка: чим похизувався очільник Черкащини і що...

Сто днів Скічка: чим похизувався очільник Черкащини і що планує втілити

-

- Advertisment -

Очільник Черкащини Олександр Скічко відзначає 100 днів на посаді. За його словами, за цей час область встигла збільшити доходи, «протриматись» у помаранчевій карантинній зоні і отримати лідерство у вакцинальній кампанії. У найближчих планах голови ОДА – відкриття інтернатури на базі Медакадемії, облаштування вертолітного майданчика у лікарні і розвиток комфортного життя для людей з інвалідністю.

Про зроблену роботу та амбітні цілі Скічко розповів під час пресконференції 17 травня, інформує кореспондент vikka.ua.

«На мою думку, для реального результату, щоб побачити, як працює той чи той голова, потрібно мінімум рік. За ці 100 днів було пророблено багато роботи в напрямку аудиту, планування, створення підґрунтя для певних результатів», – зауважив керівник області.

Боротьба з коронавірусом

Черкащина два рази була на межі червоної зони, але їй вдалось пройти цей локдаун у помаранчевій.

«Я вважаю це незначною перемогою для бізнесу, для ФОПів, які на сьогодні мали можливість, хоч і в обмеженому режимі, але працювати. Були збережені робочі місця, податки. Нам вдалося підготувати нашу медичну систему, щоб вона витримала це. Були розгорнуті додаткові ліжкомісця, збільшено кількість ПЛР-тестувань. Завдяки цьому ми не потрапили у червону зону», – зауважив Олександр Скічко.

24 лютого на Черкащині стартувала вакцинальна кампанія. Наша область першою закінчила першу хвилю та є у трійці лідерів із процесу вакцинації. Лише за останні три дні квітня вакцинували 10 тисяч черкащан.

Пріоритети в медицині

У планах на найближчий рік – зробити переворот у медичній галузі, який передбачає капітальний ремонт Черкаської обласної лікарні, проект із реконструкції реанімаційного відділення у кардіоцентрі, придбання лінійного прискорювача для онкодиспансеру та обладнання в дитячу обласну лікарню.

«У нас є проект із санавіації. В Україні є проєкт «Пілот», у якому беруть участь Київська і Львівська області. Черкащина планує також долучитись до нього цього року, – каже Скічко. – Ми плануємо облаштувати вертолітний майданчик на території Черкаської обласної лікарні. Зараз тривають пошуки місця, щоб гелікоптер міг сідати максимально близько до лікарні. Він потрібен у разі ургентних випадків чи для термінової трансплантації органів».

Окрім цього з 1 вересня на базі Черкаської медакадемії планують відкриття інтернатури з двох спеціальностей: «загальна практика сімейної медицини» і «хірургія».

«Велике будівництво» доріг

Цього року на Черкащині планують відремонтувати рекордну протяжність доріг державного значення: 259 км.

Голова регіону відповів на питання, чому наразі неактивно ремонтують дороги місцевого значення:

«Для того, щоб будувати дороги з 1 березня, потрібно готуватись із жовтня. На жаль, ця робота була не проведена. Зайшовши сюди, ми отримали Службу автомобільних доріг без проектно-кошторисної документації. До наступного року починаємо готуватись вже зараз. Із тієї субвенції, яка була виділена вже зараз на дороги місцевого значення, ми передбачили значну суму на проектно-кошторисну роботу на наступний рік, аби з перших теплих днів відразу розпочати роботу».

На мапі зображені уже відремонтовані ділянки доріг та ті, що будуть ремонтуватись.

Безбар’єрна Черкащина

19 березня Черкащина доєдналася до ініціативи першої леді України Олени Зеленської з розвитку безбар’єрної архітектури в Україні. Відповідний меморандум було підписано між Міністром Міністерства розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, головою Черкаської ОДА Олександром Скічком, головами Вінницької та Донецької ОДА, а також мерами Вінниці та Маріуполя.

Основна мета проекту – створити повноцінні та комфортні (безбар’єрні) умови для життя людей з інвалідністю.

Зокрема, вже запланований проект створення інклюзивних дитячих майданчиків для відпочинку, інтерактивних ігор, реабілітації, соціалізації дітей із інвалідністю.

Чиста Черкащина

До акції за чисте довкілля, яку започаткував очільник області, вдалося доєднати практично всі територіальні громади. У ній взяло участь понад 5 тисяч осіб. Хоча спочатку передбачалось, що вона матиме значно менший масштаб.

«Кількість того сміття, яке нам вдалося зібрати у Дахнівці, вражає. Акцію будемо продовжувати і надалі. Наступний такий захід плануємо на початок літа», – зазначив Скічко.

Туризм

В області провели аналіз туристичних об’єктів та локацій. Вже наприкінці червня з Києва до Канева планують запуск навігації. Також серед пріоритетів – модернізація мобільного туристичного додатку та проведення проекту #ВеликаРеставрація.

Цифровізація

Голова Черкащини наголошує на розвитку телемедицини:

«Плануємо створити мережу телемедицини, щоб мінімізувати візити людей до лікарень. Залишилось створити центри, мізки цього центру, організувати команду і запустити центр».

У напрямку цифровізації в області вже запустили спільно з Мінцифрою пілотний проект з документообігу для територіальних громад. У перспективі також – облаштування громадського міського та міжміського транспорту GPS-навігаторами.

Доступний сервіс

Цього року на Черкащині створили близько 20-ти ЦНАПів. Послуги будуть доступні в усіх громадах, відповідно до проекту Мінцифри до 2025 року.

«Ми ж чекати так довго не будемо і ці центри будуть в області вже до кінця року. Також з Мінцифри ми підготували спеціальний проект зі створення Центру розвитку креативної економіки Черкащини», – каже голова регіону.

Також, за його словами, в області значно збільшились доходи. Проходження Черкащиною локдауну у «помаранчевій» зоні дозволило зібрати податків на півмільярда більше, ніж торік.

«Це були не прості сто днів, але надзвичайно захоплюючі та результативні. Хочу, аби наша область посідала лідерські позиції за впізнаваністю, популярністю, економічним розвитком, темпами великого будівництва. Для цього у нас все є. Єдина, що нам потрібно – об’єднатися і робити спільну справу», – закликав Скічко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільник Черкащини навчається у Гарварді.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x