НовиниЧеркащинаСтартап у селі: черкащанки створили соціальне ательє (ФОТО)

Стартап у селі: черкащанки створили соціальне ательє (ФОТО)

-

- Advertisment -

У селі теж можна започаткувати хоч і маленьку, але власну справу. Це доводять Ірина Діброва та Антоніна Нелень, відкривши у Червоній Слободі соціальне ательє "Майстерня успіху". Двері невеликого затишного приміщення вони відчинили майже рік тому для тих, хто бажає спробувати себе в чомусь новому або вдосконалити вже набуті навички шиття. Ініціативу вдалося втілити у межах одного з конкурсів на отримання грантів для розвитку села.

"В Іри була давня мрія працювати сама на себе. А я періодично проглядала сайти з конкурсами, знайшла один і запропонувала сходити на тренінг по написанню бізнес-планів. Вирішили писати бізнес-план та втілити спільний проект", – розповідає Антоніна Нелень.

Ірина Діброва та Антоніна Нелень (зліва направо)

Нині Антоніна з Іриною надають безкоштовні послуги з шиття місцевим жителям і навіть мають оптове замовлення від Черкаського районного територіального центру соціального обслуговування.

"Щонайменше 500 осіб за рік ми обслужили і вийшли на такий рівень, що замовлення отримуємо не тільки із Червоної Слободи, а й із Черкас та Києва, особливо на постільну білизну. Розходяться зимові рибацькі костюми та спецодяг для будівельників, а також сумки для продуктів", – пояснює Антоніна Нелень.

Окрім того, проектом передбачена і соціальна мета – проведення майстер-класів для жінок, що опинилися в кризовому становищі, підлітків, людей похилого віку та надання безкоштовних послуг самотнім літнім людям, які є підопічними Черкаського районного територіального центру соціального обслуговування. Якщо людина вміє шити, але не має швейної машинки, вона може скористатися обладнанням ательє, заплативши символічну ціну за його аренду.

Для "Майстерні успіху" вже закуплено сучасне обладнання. Робота проводиться не лише безпосередньо в ательє, а й із виїздом додому для людей, що обмежені в пересуванні.

"Це приклад ведення соціально відповідального бізнесу для інших бізнес-структур. Піднімати село з колін дуже складно, а такі проекти дають людям віру в завтрашній день. Завдяки подібним конкурсам, у яких ми дістали перемогу, змінюється менталітет села, ламаються стереотипи", – переконана Ірина Діброва.

Наразі творці стартапу провели перший майстер-клас для тих, хто хоче навчитися шити та планують продовжити роботу в цьому напрямку. Але, звісно, не без проблем. Організаторки "Майстерні успіху" зізнаються, що приміщення, де вони розташувалися, далеко не в ідеальному стані та потребує вкладень на ремонт. У планах жінок – вийти за межі села й обслуговувати весь Черкаський район.

Світлини надані героїнями публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах з’явилась школа, що готуватиме нових підприємців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x