додому Новини Стан побитої Бородаєм кандидатки перевірили лікарі. Висновки невтішні

Стан побитої Бородаєм кандидатки перевірили лікарі. Висновки невтішні

0

Кандидат у депутати міськради від Партії вільних демократів Леся Валяєва перевірила стан свого здоров’я після нічного нападу на неї відомого бізнесмена Андрія Бородая біля приміщення міської ТВК.

"Можу сказати, що мені дуже пощастило, що Андрій Бородай наніс мені удар ліктем, а не прямо кулаком (було видно, що сила удару дуже велика, людина, мабуть, постійно тренується). Якби він ударив здорову людину, може наслідки були б менші, але через те, що я оперована і маю відкриту рану (я стомована і маю другу групу інвалідності), наслідки для мене не дуже втішні. Експертиза зафіксувала це так: що стома (рана) із гіперемованими циркулярно краями, запала вглиб, ознак кровотечі із цієї ділянки немає. Тупа травма ділянки ілеостоми", – повідомила Леся у Facebook.

Також вона відповіла на закиди про те, що у ТВК "Вільні демократи" нібито вживали якісь напої.

"Для тих, хто сьогодні писав, що ми розпивали спиртні напої хочу повідомити: пройшла експертизу на наявність алкоголю в крові, все зафіксовано на відеокамеру, взяті біологічні зразки. Висновок: 0 – проміле, ТВЕРЕЗА", – написала Леся Валяєва.

Раніше у коментарі "Прочерку" кандидатка разом із колегою Юлією Погостінською переповіла деталі нічного інциденту.

"Близько 20 членів Партії вільних демократів приїхали вчора до ТВК. Чекали, щоб члени комісії прийняли постанову ЦВК. Але вони її вперто не ухвалювали, – переповідає події ночі кандидат від Партії вільних демократів Юлія Погостінська. – Близько 12-ї ночі члени ТВК закрили засідання. Ми, знаючи, що ТВК може знову відкрити засідання і проводити його далі, залишилися. Чекали в коридорі. Нам говорили, що ми не маємо права там бути тощо".

Юлія Погостінська зазначає, що вони з членами партії викликали міліцію, оскільки, на їхню думку, відбувається порушення конституційного права – ігнорується рішення ЦВК.

"Міліція допитала голову Партії вільних демократів Володимира Гриценка. Згодом у ТВК з’явився бізнесмен Андрій Бородай. Почав поводитися провокативно: кричати, щоб не чіпати двері тощо. Ми ж просто стояли біля дверей і нічого не чіпали. Я розумію, що це було зроблено для того, щоб викликати ще когось. Згодом приїхала міліція в жилетах, охорона… Ми просто спокійно чекали. Повернувся Бородай і відштовхнув нас. У мене з рук випав фотоапарат. У чоловіка колеги з партії Лесі Валяєвої Дмитра – фотоапарат. Поки я ловила в повітрі свій телефон, мене в цей момент відштовхнули. Я відчула удар в ногу. Від чого саме був удар, я не можу сказати. Бо в сутичці незрозуміло. Колегу Юрія Ястребова завалили та почали бити ногами. Врешті нас відштовхнули і закрили двері", – переповідає Юлія.

"Юрію Ястребову – найбільше прийшлося, – говорить вільна демократка Леся Валяєва, –тому що його били два чоловіки коліньми в живіт".

Коли сутичка закінчилася, вільних демократів міліціонери вивели на вулицю. Згодом у супроводі міліції вийшли й члени ТВК.

"Міліція нам говорила, що члени ТВК нас бояться. Коли вивели членів ТВК, влаштували опитування надворі. Міліція відпустила Бородая. Сказали, що вони поїдуть до райвідділу. Ми поїхали також до райвідділу. Чекали, але ніхто так і не приїхав. Врешті ми роз’їхалися, бо було вже близько другої ночі", – зазначає Юлія.

Тепер вільні демократи колективно звертатимуться до міліції, щоб встановити обставини події.

"Це страшно, коли таке відбувається. Просто берешся за голову", – каже Юлія Погостінська.

Нагадаємо, що вночі сталася сутичка між бізнесменом Андрієм Бородаєм та кількома членами "Партії вільних демократів" після засідання комісії. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження. Відео штурханини дивіться ТУТ.

Зараз біля ТВК з'явилася приватна охорона.

Учора ввечері ТВК зняла з виборів усю Партію вільних демократів, а також лідера Сергія Одарича.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version