НовиниЧеркащинаСтало відомо, якою буде погода на Черкащині цього тижня

Стало відомо, якою буде погода на Черкащині цього тижня

-

- Advertisment -

Найближчі дні погоду Черкащини формуватимуть прохолодні повітряні маси з північних широт. Тому спостерігатиметься помірно тепла погода з денними максимумами до 26º.

Як повідомляють в обласному гідрометцентрі, до 8 липня істотні опади не прогнозуються, що цілком сприятиме відновлювальним роботам після буревію, що прокотився Черкащиною.

Нагадаємо, у першій половині дня 1 липня 2017 року на Черкащині спостерігалася аномальна спека. Максимальні температури повітря досягли +35..37º, що відповідає критерію стихійного гідрометеорологічного явища. Увечері, у період 18-21 години, в Черкаську область перемістився надто активний атмосферний фронт, з яким надійшло холодне повітря із північних широт. Швидкість його проходження була надзвичайною і сягала 120 км/год.

Відбулася зміна повітряних мас з дуже великими контрастами температури. За короткий проміжок часу температура повітря різко знизилася із +35..36º на 17-18º, що відповідає критерію різкої зміни погоди.

Зміна погоди супроводжувалася зливовими дощами, які відмічалися по всій території області, проте їх кількість в різних районах значно відрізнялася. В цей же час спостерігалися грози, а метеорологічні станції Канів та Золотоноша зафіксували випадіння граду середнім діаметром 6-10 мм. Максимальна швидкість вітру в цей період сягала 15-19 м/с, а метеорологічні станції Умань та Золотоноша зафіксували шквал 20 м/с.

За наслідками та характером пошкоджень інфраструктурних об’єктів, опор ліній електропередач, зелених насаджень у Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Уманському та Шполянському районах можна стверджувати, що спостерігався мікросмерч. Такі явища як мікросмерч виникають раптово і спрогнозувати їх за 2-3 дні неможливо. Побачити таке загострення на метеорологічному локаторі можна за лічені години.

Штормове попередження про ускладнення погодних умов було доведено черговим інженером обласного гідрометцентру до чергових обласної державної адміністрації, всіх обласних служб, міських рад та РДА 1 липня о 15 год. 07 хв.

Як повідомляв сайт vikka.ua, буревій позбавив електроенергії 181 населений пункт Черкащини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x