НовиниЧеркащинаСтало відомо, якої погоди слід очікувати черкащанам у січні

Стало відомо, якої погоди слід очікувати черкащанам у січні

-

- Advertisment -

Січень – вершина зими. Це місяць яскравих зірок, морозних ночей, білих стежок. А також це місяць світла, тому що наприкінці січня день збільшується на 1,5 години. Недарма кажуть у народі: "В січні сонце повертає на літо, а зима – на мороз". Погода формується переважно під впливом холодного східного антициклону. Про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Температурний фон, у порівнянні з груднем, знижується на 2-3°, середня температура місяця становить 4° морозу. Абсолютний мінімум температури повітря -40,7° спостерігався 1935 р. у м. Смілі, абсолютний максимум +12,8° спостерігався 1984 р. в м. Умань.

За прогнозом синоптиків, у цілому січень на Черкащині очікується дещо теплішим кліматичної норми та січнів минулих 2-х років та достатньо сніжним. За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, середньомісячна температура очікується 2,2º морозу (за норми -5,8º), кількість опадів – 34 мм (за норми 40 мм).

При цьому, у першій половині місяця слабкі морози чергуватимуться з відлигами, а в другій – переважатимуть помірні морози, які наприкінці січня можуть досягнути -20-22º. Максимальна температура повітря при відлигах в першій половині місяця очікується в межах +5+7º. Опади, переважно невеликі, спостерігатимуться впродовж всього січня. Значні опади, пов’язані з виходами південних циклонів, можливі у першій та третій декадах місяця.

З небезпечних явищ можливі: різкі зниження температури, сильні вітри, хуртовини, ожеледні явища. Комунальним службам слід бути готовими до періодичного очищення автошляхів від снігу, щоб уникнути його небажаного накопичення на дорогах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині прогнозують дощ та сильний вітер.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

49-річний черкасець загинув у російсько-українській війні

У Черкасах відбулося прощання з солдатом Євгеном Турченюком, який загинув у російсько-українській війні. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Черкаситеплокомуненерго забезпечить подачу гарячої води під час святкування Великодня

У Черкаситеплокомуненерго обіцяють забезпечити всіх користувачів водою на Великдень, завершивши ремонтні роботи та забезпечивши подачу гарячої води навіть тим,...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x