НовиниЧеркащинаСтало відомо, чи дотримуються нардепи із Черкащини своїх "освітніх"...

Стало відомо, чи дотримуються нардепи із Черкащини своїх "освітніх" обіцянок

-

- Advertisment -

"Слово і Діло" традиційно відслідковує, як народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виконують свої обіцянки. Наразі подивимось, як мажоритарники Черкаської області обіцяли підтримувати педагогів і навчальні заклади.

В області сім мажоритарників, більшість із них давали такі обіцянки. Лідер за кількістю – Антон Яценко. Він дав чотири запевнення, три з яких виконав. Так, депутат виконав обіцянку запустити програму зі шкільним автобусом, який розвозитиме дітей до навчальних закладів. З 2016 року за його сприяння Уманському районному відділу освіти передали новий шкільний автобус для однієї із сільських шкіл, щоб безкоштовно возити учнів і педагогів.

Крім того, Яценко в 2016 році пообіцяв сприяти реконструкції Уманської школи №5. "У найближчих планах разом із міською владою продовження ремонту фасаду та заміна вікон у школі", – розповів він. Того ж року на капітальний ремонт школи №5 було виділено 1,2 мільйона гривень – це кошти, що надійшли у вигляді освітньої субвенції, виділеної після звернення Яценка. Ремонт школи розпочався в червні 2016-го, його планують завершити до кінця цього року.

Валентин Ничипоренко провалив програмну обіцянку ініціювати й підтримувати закони, спрямовані на підвищення заробітних вчителям. Однак у парламенті депутат не підтримав ані законопроект про підвищення прожиткового мінімуму й мінімальної заробітної плати, ані освітню реформу, яка передбачає підвищення зарплати вчителям. Своїх ініціатив Ничипоренко також не висував.

Нардеп Сергій Рудик впорався з обіцянкою матеріально забезпечити школу в селі Райгород. Районна адміністрація повідомила, що завдяки Рудику був придбаний плазмовий телевізор, комплект парт і стільців, генератор для твердопаливної котельні, а до кінця року планується замінити вікна на енергоощадні.

Геннадій Бобов перед виборами пообіцяв сприяти розвитку загальної та професійно-технічної освіти. Реформу освіти він у Раді не підтримав. Як потім з'ясувалося, група "Відродження" не голосувала за закон, тому що в ньому не врахували їхні пропозиції. Однак Бобов заявив, що відстоюватиме функціонування ПТУ в Гарбузині. Крім того, за його сприяння 9 освітніх установ отримали допомогу. Тож ця обіцянка поки в процесі.

Детальніше – на інфографіці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, нардеп від Черкащини бореться із незаконним будівництвом маєтку мільярдера Косюка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x