НовиниЧеркащинаСправжньої зими не буде: черкащанам озвучили прогноз погоди на...

Справжньої зими не буде: черкащанам озвучили прогноз погоди на лютий

-

- Advertisment -

Цьогорічний січень увійшов у п’ятірку найтепліших за всю історію спостережень, адже погода відповідала показникам середині листопада або березня.

Якої погоди очікувати черкащанам у лютому – розповів у Facebook начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Середня температура лютого може виявитися найхолоднішою за зиму, як це було у 2012 році – 11 градусів морозу, а може дати старт справжньої весні, як у 1989 р. – 2 градуси тепла. В останні роки, у зв’язку із глобальним потеплінням, середня температура лютого підвищилась на 2 градуси, а кількість опадів за місяць дещо збільшилась.

У вихідні 1-2 лютого очікується чергова "хвиля тепла". Пройдуть невеликі дощі, денна температура підвищиться до 8-10 градусів тепла, нічна – до 2-4 градусів тепла.

З початку нового тижня 3-4 лютого, внаслідок проходження холодного атмосферного фронту, очікуються зливові дощі з мокрим снігом, температура дещо знизиться впродовж доби до 0-5 градусів тепла.

В другій половині тижня уся циклонічна система переміститься далі на схід і відкриється доступ до Черкащини арктичним повітряним масам. На фоні відсутності суттєвих опадів значно похолодає: вночі до 7-9 градусів морозу, вдень до 2-4 градусів морозу.

За розрахунками, у лютому 2020 середньомісячна температура повітря очікується -1 градус (при нормі -4), кількість опадів – 25 мм (при нормі 38 мм).

Метеорологічна зима так і не настала. Цілком ймовірно, що черкащанам доведеться звикати до такого клімату. Є ймовірність епізодичних вторгнень холоду з півночі, проте їх інтенсивність і тривалість не зможуть істотно вплинути на загальну картину. Постійного снігового покриву не очікується.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у колодязі теплотраси в Черкасах знайшли тіло чоловіка.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x