НовиниЧеркащинаСправу депутата-відкликанця продовжують розглядати у суді

Справу депутата-відкликанця продовжують розглядати у суді

-

- Advertisment -

Черкаський окружний адміністративний суд 10 травня розглянув клопотання міської ТВК про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо оскарження процедури відкликання депутата міської ради Максима Шадловського, пише vikka.ua.

Нагадаємо, 25 квітня суддя Черкаського окружного адмінсуду Валентин Гаращенко виніс ухвалу про заборону міській ТВК звертатися до вищих партійних органів щодо відкликання депутата Черкаської міськради, "вільного демократа" Максима Шадловського.

На відповідну ухвалу 4 травня від міської ТВК було подано клопотання про скасування заходів забезпечення позову. Однак суд, заслухавши доводи юриста ТВК Максима Кириченка та представника ініціативної групи по відкликанню депутатів Юрія Ковтуна, вкотре не прийняв до уваги зауваження щодо протиправності втручання в роботу виборчої комісії.

Про незаконність дій суду раніше наголошував і депутат міськради Микола Мирза. Мовляв, це рішення ухвалене не за підсудністю, адже ухвали, які стосуються рішень ТВК, повинні розглядатися в межах права про вибори депутатів місцевих рад. У зв’язку з цим депутати планують звернутися до Генерального прокурора України Юрія Луценка і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою відсторонення судді від посади. Справу ж щодо відкликання Шадловського надалі має розглянути столичний апеляційний суд.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаського суддю хочуть покарати за незаконне призупинення процесу відкликання депутатів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x