НовиниЧеркащинаСправедливі тарифи: хто відповідальний за зростання цін на тепло...

Справедливі тарифи: хто відповідальний за зростання цін на тепло в Черкасах

-

- Advertisment -

Сумнівний новорічний подарунок поклали під ялинку черкасцям місцеві тепловики: з 1 січня 2019 року у місті зростуть тарифи на теплопостачання. Напередодні НКРЕ затвердила нові тарифи на виробництво теплової енергії для шести теплокомуненерго, зокрема, і двох черкаських. Так, абоненти, які обслуговуються КП "Черкаситеплокомуненерго", з нового року в платівках побачать на 18% вищі цифри, ті ж, хто отримує тепло від ПрАТ "Черкаське хімволокно", повинні будуть платити на 21% більше. Про це повідомляє видання "Інфоміст".

Саме для Черкас відсотки найвищі серед шести підприємств, по яких НКРЕ ухвалювала питання. Нагадаємо, комунальне підприємство "Черкаситеплокомуненерго" очолює депутат міськради від ВО "ЧЕРКАЩАНИ" Павло Карась. Черкаська ТЕЦ – приватний теплопостачальник, відокремлений підрозділ ПАТ "Черкаське Хімволокно". Кінцевий бенефіціар підприємства – екс-депутат Верховної Ради Анатолій Шкрібляк.

Зазначимо, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняв, що тарифи для тепло для українців можуть зрости не більш, ніж на 16%. Адже ціна на газ і так зросла на 23%.

Втім, потенційний виборець, який підтримує популістичні партії, легко "проковтне" і такі "справедливі тарифи" від місцевої влади, пише у Facebook журналіст "Інфомосту" Сергій Макаренко. І одразу ж за допомогою офіційних документів демонструє, хто ж погоджував підняття вартості тепла.

"Протокол від 7 грудня обговорення тарифів для ТЕЦ. Захід тривав 35 хвилин. Для населення тепло здорожчає на 17,7 % (з лічильниками) та 22,5 % (без лічильника). Перший пункт обґрунтування – зміна ціни природного газу. При цьому, наскільки я розумію, ТЕЦ топить вугіллям. Підписав свободівець Ігор Коломоєць", – йдеться в дописі.

 

 

Ще один документ – протокол від 8 листопада обговорення тарифів для "Черкаситеплокомуненерго" каже про підвищення тарифів на 22,3%. Підпис на документі поставив батьківщинівець, заступник міського голови Ігор Волошин. 

Всі фото – Facebook / Сергій Макаренко

Цікаво, що на обговореннях були присутніми і ставили свої підписи представники саме тих політичних сил, які найбільше обурювались здорожчанню газу – ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина. "

Так, Макаренко нагадав читачам, що 24 жовтня саме партійці "Свободи" під стінами Кабміну вимагали скасувати підвищення газових тарифів і відставки "олігархічного прем’єра".

А депутат міської ради від ВО "Батьківщина" Юрій Тренкін не втомлюється повторювати про неприпустимість "драконівських" тарифів на газ.

"Я хочу нагадати нашому Уряду і нашому Президенту, з чого починався Майдан 2014 року, – сказав у одному з інтерв’ю Юрій Васильович. – Він починався з протестів проти підняття комунальних тарифів. Я думаю, що наші можновладці не дуже гарно вчать історію, бо знову повторюють те саме".

Втім, хто слухає політичних популістів, а хто не йме їм віри – вже не суттєво. Платити ж за тепло вже з першого дня нового року будуть всі однаково більше.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські тролейбусники вийшли на акцію протесту до міської ради. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x