додому Новини Черкащина Справа Сергієнка: підозрюваним знову продовжили термін тримання під вартою

Справа Сергієнка: підозрюваним знову продовжили термін тримання під вартою

0

І надалі за гратами. 10 липня в стінах Соснівського райсуду відбулося чергове підготовче засідання по резонансній справі вбивства Василя Сергієнка. На слухання клопотань та прийняття рішень головуючий суддя відвів цілий робочий день. Його деталі – у матеріалі vikka.ua

На початку засідання суддівська колегія заслухала клопотання сторони обвинувачення щодо продовження строку тримання під вартою для підозрюваних, які знаходяться за гратами, без можливості внесення застави. Натомість захисники обвинувачуваних наполягали на зміні запобіжного заходу. Альтернативу останньому правники вбачали будь-яку з дозволених законодавством, окрім, власне, тримання під вартою.

Однією з вагомих причин такого прохання у Феміди адвокат Олександр Шадрін назвав стан здоров’я Вадима Мельника .Останнього підозрюють в організації убивства журналіста Василя Сергієнка. Адвокат каже, у його підзахисного важка серцева хвороба. А подальше перебування в слідчому ізоляторі, де необхідна медична допомога не надається, небезпечне для його життя.

Окрім того, адвокатська четвірка засумнівалась в обґрунтованості обвинувачень, висунутих прокуратурою. Мовляв, обвинувальні акти, вручені підозрюваним при затриманні, не відповідають чинному законодавству, і ті навіть не до кінця розуміють, у чому їх звинувачують. Крім того, обвинувачувані поскаржились суддівській колегії на жорстоке поводження з ними правоохоронців під час затримання. Стверджують: їх катували та вимагали зізнатись в скоєному злочині.

Потому сторони обвинувачення та захисту обмінялись взаємними докорами. Процесуальний прокурор нагадала, що термін тримання під вартою обвинувачуваних закінчується вже 13 липня, а адвокати навмисне тягнуть час засідання, аби їхні підзахисні вийшли на волю. Захисники ж у відповідь виразили впевненість у навмисному затягуванні справи прокуратурою, яка сподівається на фактичне автоматичне продовження запобіжного заходу.

Заслухавши кожну із сторін, колегія суддів видалилась до нарадчої кімнати. Поки служителі Феміди приймали ухвали, в судовій залі стало дещо затісно. Туди підтягнулись рішуче налаштовані активісти, які збирались блокувати суд в разі, якщо той задовольнить клопотання адвокатської четвірки. 

Після кількагодинної перерви колегія суддів врешті оголосила своє рішення: залишити Мельника, Горбенка, Воронкова та Недибалюка під вартою ще на 60 днів – до 10 вересня, а обвинувальний акт повернути прокуратурі на доопрацювання згідно норм законодавства.

Потому, коли судова зала опустіла, до черкаського Будинку правосуддя прибула карета швидкої медичної допомоги. Від одного з адвокатів нам вдалось довідатись: медики приїхали на виклик до Вадима Мельника. У того стався серцевий напад після оголошення рішення суддів.

Наступне ж засідання буде призначено тільки тоді, коли обвинувальний акт буде доопрацьований та знову долучений до справи.

Нагадаємо, розгляд справи корсунського журналіста Василя Сергієнка, якого в квітні 2014 року невідомі викрали з дому та жорстоко вбили, триває вже третій рік поспіль. Правоохоронці затримали шістьох підозрюваних у скоєнні злочину. Четверо з них, Вадим Мельник, Володимир Воронков, Віктор Горбенко та Роман Недибалюк, наразі знаходяться в слідчому ізоляторі. Провадження вже кілька разів переносили до різних судових інстанцій та передавали на розгляд різним суддівським колегіям.

Як повідомляв сайт vikka.ua, справу Сергієнка знову перенесли до Черкас.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version