НовиниЧеркащинаСправа проти черкаського управителя: позивач вимагає відводу судді

Справа проти черкаського управителя: позивач вимагає відводу судді

-

- Advertisment -

Під час засідання у залі Господарського суду Черкаської області стався неочікуваний розвиток подій. Нагадаємо, вже понад місяць там розглядають позов громадської організації "Захист прав обманутих споживачів" щодо визнання недійсними та скасування договорів між виконкомом, ТОВ "Сантехбудконструкція" та його правонаступником ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" дільниця №13, 18 та 19.

На сьогоднішньому засіданні представник ГО, адвокатка Надія Івашкова подала заяву про відвід судді Кучеренко. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Під час засідання суддя ухвалила відмовити у задоволенні заяви Надії Івашкової про відвід судді та зупинити провадження у справі до розгляду заяви представниці громадської організації. Відповідну заяву буде розглядати суддя, який не входить до складу суду, що розглядає справу.

У коментарі сайту vikka.ua представниця позивача, що причиною її заяви про відвід Кучеренко стала низка відмов судді щодо витребування додаткових доказів проти діяльності "Сантехбудконструкції" та її правонаступників.

"Посеред судового розгляду я подаю таку заяву вперше. Самі по собі процесуальні рішення судді не можуть бути підставою для подання заяви, але якісь дії, які підтверджують упередженість суду або надання якихось преференцій одній зі сторін є саме тими підставами, за якими можна заявити про відвід", − зазначила Надія Івашкова.

Також адвокатка повідомила, що перший випадок був на судовому засіданні 22 листопада. Тоді було відмовлено в задоволенні клопотання про витребування додаткових угод. Підставою для цього була, начебто, відсутність їх вимагання. Однак вони знаходяться у першому томі справи та подавалися разом з позовною заявою в додатку №12 та 13.

Окрім цього, було ще одне засідання 29 листопада. Тоді позивачам відмовили у витребуванні розподільчого балансу. Незважаючи на те, що це основний документ, який відображає передання прав і обов’язків у конкретному обсязі. Тобто, у "Сантехбудконструкції" є 42 правонаступники, але які дільниці по яким договорам працюють можна побачити лише у розподільчому балансі.

"Оскільки раніше ухвалу ми не отримували в повному обґрунтованому вигляді, в п’ятницю я ознайомилася з матеріалами справи і в письмовій ухвалі було зазначено зовсім інші підстави позову. Також там зазначено, що ми не витребували ці документи раніше, не дотрималися процедури і тому суд нам відмовив. Однак це не відповідає дійсності. Доказом цього є відповіді "Сантехбудконструкції" та "Нової якості", які нам відмовили у наданні додаткових угод та розподільчого балансу. Усі ці відповіді ми долучали до позовної заяви", − зауважила Надія Івашкова.

Вона додала: складається враження, що суд надає відповідачам певні переваги. На стадії апеляційного оскарження дуже важко подати якісь нові докази. Тому суд зараз має розглянути їх усі.

Заяву про відвід буде розглядати інший суддя. Для цього йому знадобиться близько двох днів. Після розгляду відводу справу продовжать розглядати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд містян проти управителя-монополіста набирає нових обертів.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x