додому Новини Черкащина У Золотоноші запрацював інклюзивний басейн (ФОТО, ВІДЕО)

У Золотоноші запрацював інклюзивний басейн (ФОТО, ВІДЕО)

0

Минулого тижня в Золотоноші запрацював басейн, що облаштували на території гімназії ім. С. Скляренка. Про це пише видання «Золотоноша.City».

Критий басейн відкрили для відвідувачів 14 лютого. Зараз тут займаються учні місцевої дитячо-юнацької спортивної школи. За інформацією голови Черкаської ОДА, у перспективі басейн діятиме для всіх охочих, без обмежень.

– Басейн працюватиме тричі на тиждень: у понеділок, середу і п’ятницю. Займатимуться різновікові групи обов’язково під наглядом тренера. Головна умова – дитина повинна вміти плавати і мати медичну довідку про стан здоров’я, – розповів директор Золотоніської ДЮСШ Олександр Шевченко.

Нову локацію в місті відвідав і перший заступник Золотоніського міського голови Олег Масло, заступник із господарських питань Олександр Флоренко та директор комунального підприємства, що обслуговує об’єкт, Сергій Кузнєцов.

– Басейн – це не тільки резервуар з водою, а багатофункціональна машина, що складається з лабораторії, роздягалень, душових, туалетів і туалетних кімнат для дітей з інвалідністю, системи обігріву і мережі подачі води та утримання сталої температури, системи фільтрації, підбір штату, – прокоментував Олег Масло.

Сонячна погода та склопакети замість стін додатково прогрівають приміщення, тож на батареях обігріву передбачили терморегулятори. Двічі на день техперсонал має контролювати хімічні показники води, щоби вони не перевищували допустимих норм.

Щоби відвідувачі орієнтувалися у температурних показниках, радять якнайшвидше встановити електронне інформативне табло, а для обслуговуючого персоналу створити технологічну карту відповідно до погодних умов, щоби відповідальні фахівці коригували подачу тепла.

Тривалість заняття безпосередньо у воді триває 45 хвилин, 10 хвилин передбачено для переодягання до заняття і 20 хвилин – після, щоби діти могли прийняти душ, обсохнути й одягнутися.

Керівники попередньо обговорили можливість введення уроків плавання в шкільну програму: як організувати заняття з фізкультури, щоби відвідувати басейн могли учні усіх навчальних закладів громади.

Відвідування басейну дорослими стане можливим після обрахування фінансових затрат на утримання об’єкта. Тільки тоді економісти сформують вартість абонемента.

У Золотоноші запрацював басейн

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version