НовиниЧеркащинаНаталія Євтушевська: «Мета в нас одна- зберегти жіночий баскетбол...

Наталія Євтушевська: «Мета в нас одна- зберегти жіночий баскетбол в Черкасах»

-

- Advertisment -

На тренувальній базі «Венето-Черкаси» іде підготовка до наступних змагань. Клубна пресслужба завітала на тренування і поспілкувалась з головним тренером Наталією Євтушевською.

– Наталіє Борисівно, на сам початок хотілось би почути вашу оцінку ігор що вже відбулись і команди зокрема. Ви задоволені виступами своїх підопічних?

– По-перше, хочу сказати слова вдячності ЗСУ, завдяки яким ми почали Чемпіонат України та продовжуємо грати пори всі труднощі.

 Ми зіграли вже майже 3 тури (одна гра в 3 турі не була дограна через проблеми зі світлом). Дівчата всі стараються як на тренуваннях, так і під час ігор. Я не можу сказати, що не задоволена ними, але знаю, що вони можуть більше.

– Чи важко було зібрати команду?  

– Ні, це не було важко, дівчата самі хотіли тренуватися. Ми почали влітку тренування на вулиці, потім зайшли в  зал. Прикро, що почали майже з нуля, команда більше ніж пів року була без тренувань. Але я бачу в них бажання вдосконалювати та боротися в кожній грі.

Більшість гравчинь команди вихованки баскетбольної школи «Черкаських Мавп». Тому мені б хотілося сказати слова вдячності Михайлу Бродському, який є засновником баскетбольної школи в Черкасах. Багато хлопців та дівчат виступали й маю надію в майбутньому виступатимуть в ВЮБЛ, вихованці нашої школи грають в професійних клубах. В нашій баскетбольній школі побудована правильна система багаторічної підготовки молодого покоління, які за підтримки Михайла Юрійовича виходять на вищий рівень. Завдяки таким меценатам в нашого баскетболу є майбутнє. Наша баскетбольна школа підтримує в цей нелегкий час багато хлопців та дівчат, які продовжують займатися улюбленим  видом спорту.

– Які цілі команда ставить перед собою в цьому сезоні? І чи може щось їм завадити?

– Мета в нас одна – зберегти жіночий баскетбол в Черкасах, тому, що в нас є покоління молодих баскетболісток, які в майбутньому зможуть виступати за команду «Венето-Черкаси». Наша мета здобувати досвід з кожної грою, вчитися у більш досвідчених команд.

– Цьогоріч в чемпіонаті беруть участь доволі змішані команди. «Венето-Черкаси» юна за складом команда, дівчатам часто доводиться протистояти суперницям старшим і досвідченішим. То чи можна говорити по рівну боротьбу? 

– Інколи в нас виходить грати на рівних умовах з більш досвідченими командами, але в нас немає ротації, що є великою проблемою. На початку чемпіонату було помітно, що дівчата, слабі фізично, тому вони зараз займаються додатково з тренером по ЗФП.

Для нас кожен матч – це досвід. Програш – це теж досвід, який в майбутньому допоможе нам стати сильнішими. Наші ігри показали, що треба працювати над реалізацією, інколи допускаємо дитячі помилки. Але в команди є прагнення ставати сильнішими та вигравати в кожній половині грі, є розуміння, що треба ще більше працювати.



– Під час першого домашнього бабла матчі переносились через повітряні тривоги, а останнього разу гра була перенесена через відключення світла. Це дестабілізує команду?

– Це складно як морально, так і фізично. Під час першого домашнього туру ми майже три години чекали на продовження гри, яку все ж таки потім догравали на наступний день. Для мене це було дуже важко і можу уявити як для дівчат. Адже більшість з них чекаючи на гру, замерзли й потім було дуже важко  розігріватися.

– Другий тренер команди Елеонора Чек, як відомо, не проживає в Черкасах. Як часто їй вдається відвідувати тренування. Який її внесок в тренувальний процес?

– Елеонора Анатоліївна досвідчений тренер. Вона мені дуже допомагає в тренувальному процесі. Приїжджає за 4-5 днів, підказує індивідуально дівчатам, на що треба звернути увагу, а мені допомагає в розборі відео. Ми з нею постійно підтримуємо контакт в телефонному режимі. Я їй дуже вдячна за допомогу та людяність.

– У команди дуже сильна підтримка в соціальних мережах. Нещодавно навіть з’явилась фан-сторінка «Венето-Черкаси» в Instagram. А чи комунікує команда з прихильниками та, чи впливає відсутність живої підтримки під час змагань на настрій команди?

– Сторінку в соціальних мережах створили юні баскетболістки. Це наше молоде покоління, яке займається баскетболом і яке дуже любить баскетбол. На фан-сторінці нас вітають з перемогами, підтримують при поразках, вітають з Днем народження та інше. Вони дивляться кожну нашу гру, роблять фото та вчаться на наших іграх. Мені це дуже приємно. Майбутнє у нашого баскетболу обов’язково буде. Дуже б хотілося, щоб ці діти були на наших іграх, жива підтримка на матчах важлива для команди.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x